Tarih: 20.03.2017 16:47

MODA’NIN KALBİ BEYOĞLU’NDA ATIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 MODA’NIN KALBİ BEYOĞLU’NDA ATIYOR

-              BEYOĞLU, TÜRKİYE’NİN BOY AYNASI, İSTANBUL’UN SAHNESİ

-              BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN

“ARTIK ÜRÜNLERİMİZ TÜRK MALI OLARAK DEĞİL, TÜRK MARKASI OLARAK İMZALANMALI”

 

Türk moda endüstrisini dünyaya tanıtan en önemli organizasyonlardan birisi olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), Beyoğlu’nda başladı. Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğin Grand Pera’da düzenlenen basın toplantısına katılan Başkan Demircan, “Böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmak, katkı sunmak, paydaş olmak, bizim için hem mutluluk, hem sorumluluk. Çünkü modanın kalbi yüzyıllardır Beyoğlu’nda atıyor. ”dedi.

 

Türk moda endüstrisinin dünyaya tanıtılmasında en önemli uluslararası etkinlik olarak kabul edilen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla Grand Pera’da düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Toplantıya katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, MBFWI Komite Başkanı Volkan Atik, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Mehtap Elaidi, İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Özak Global’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) Direktörü Seda Lafçı bu yıl dokuzuncu sezonuna giren MBFWI hakkında bilgi verdiler. 24 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan MBFWI’nin yenilikleriyle katma değerli ve markalı ihracatta üstlendiği kaldıraç rolünü daha da pekiştirmesi hedefleniyor.

 

MODANIN KALBİ YÜZYILLARDIR BEYOĞLU’NDA ATIYOR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Fashion Week, Türk moda endüstrisinin dünyaya tanıtılmasında en önemli uluslararası etkinliklerden birisi olduğunu belirterek, “Böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmak, katkı sunmak, paydaş olmak, bizim için hem mutluluk, hem sorumluluk. Çünkü; modanın kalbi yüzyıllardır Beyoğlu’nda atıyor. 1 hafta boyunca, İstanbul’da moda rüzgarı esecek. Yeni trendleri, İstanbul belirleyecek. Her toplantıda söylediğim bir şey var. Markalaşmak, markalaşmak. Her alanda markalaşmak zorundayız. Türkiye; hep bahsini ettiğimiz ‘orta gelir tuzağını’ ancak markalaşarak aşabilir. Bilişimden Beyaz eşyaya, Konuttan Ayakkabıya, hizmet sektörlerinden modaya. Her alanda küresel markalar çıkarmak için dünya ile yarışıyoruz.”dedi.

 

ARTIK ÜRÜNLERİMİZ; TÜRK MALI OLARAK DEĞİL; TÜRK MARKASI OLARAK İMZALANMALI

İnsanlar Türk Malı etiketli ürünlere güvendiğini de belirten Başkan demircan, “Bu algıyı bir adım ileriye taşıyarak kaliteyi Türk Markasıyla, Türk Markalarıyla tescillemeliyiz. Artık ürünlerimiz Türk Malı olarak değil, Türk Markası olarak imzalanmalı. Ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz. Türkiye’de üretilen bir ürünün, Tasarımı İtalya’dan, Fransa’dan şurdan burdan geliyor. Her şeyi biz yapıyoruz diyebiliriz ama ürün bizim etiketimizi, bizim markamızı taşımadığı için asıl parayı onlar kazanıyor. Ben diyorum ki, Türkiye, Aslan payına talip olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

BURASI BEYOĞLU, TÜRKİYE’NİN BOY AYNASI, İSTANBUL’UN SAHNESİ

Başkan Demircan, Modanın Beyoğlu’nda nostalji olmaktan çıktığını da ifade ederek, “Galata ve hinterlandı, moda ve tasarım üssüne dönüştü. Orada yeni yetenekler, yeni tasarımcılar yetişiyor. Sektöre taze kan akışı sağlıyoruz. Sağlamaya devam edeceğiz. Beyoğlu Belediyesi olarak, Modanın, tekstil sektörümüzün daha da gelişmesi için tüm destek ve işbirliğine hazırız, gönüllüyüz. Katkı vermekten, işbirliğinden büyük mutluluk duyarız. Burası Beyoğlu, Türkiye’nin boy aynası, İstanbul’un sahnesi.” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE, MARKALI EKONOMİYE YÖNELİYOR

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: “Türkiye’nin geçen yıl 17 milyar dolarlık hazır giyim ihracatında markalı ürünlerin payı yüzde 15’lerde kaldı. Bu oranı en az iki katına çıkarmayı planlıyoruz. MBFWI ve benzeri organizasyonlar sayesinde hedefe çok daha hızlı ulaşacağımıza inanıyorum. 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel: “Global markaların fason üreticisi kimliğini üzerinden atan Türkiye, markalı ekonomiye yöneliyor. İstanbul ise artık moda ve markalar açısından önemli bir merkez olarak algılanıyor. Bu noktada, BMD olarak önümüzdeki dönemde moda tasarımına özel bir önem vereceğiz.”

 

MBFWI SADECE HAZIR GİYİMİ DEĞİL, BÜYÜK BİR EKOSİSTEMİ BESLİYOR

MBFWI Komite Başkanı Volkan Atik: “MBFWI sadece hazır giyimi değil, büyük bir ekosistemi besliyor. Üretim, tasarım ve mağazacılık tarafıyla birlikte 2 milyondan fazla insanımız istihdam ediliyor.  Önümüzdeki 6-7 yılda en az 1 milyon insanımızı bu yapıya dahil edeceğiz.”

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Mehtap Elaidi: “MBFWI, dokuzuncu sezonunda sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de en büyük uluslararası moda etkinliği olma özelliğini sürdürecek. Türkiye'de tasarımın ve hazır giyimin global ölçekte konumlandırılmasına katkıda bulunuyoruz.”

 

SEKTÖREL BAŞARIMIZI MODANIN GLOBAL ALICILARINA ÇOK İYİ ANLATMAK ZORUNDAYIZ

İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Özak Global’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık: “Sektörel başarımızı modanın global alıcılarına çok iyi anlatmak zorundayız. MBFWI sadece hazır giyim endüstrisine değil aynı zamanda önemli gelişim sinyalleri veren Beyoğlu’na da yeni bir soluk ve ekonomik canlılık getirecek.”

İstanbul Moda Akademisi (İMA) Direktörü Seda Lafçı: “MBFWI özellikle genç tasarımcılar için mutlaka yer almayı hedefledikleri bir platform olmalı. Zira  MBFWI sektöre genç tasarımcıları kazandırma misyonuyla her geçen gün daha da güçleniyor. Bu sayede moda endüstrisi de önemli bir dinamik kazanıyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —