Tarih: 01.01.0001 00:00 72

Topbaş, Esenler'in Sanatkârlarıyla

Bağlamadan kemana, tiyatrodan diksiyon kursuna kadar geniş bir yelpazede eğitim alan Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri, hünerlerini düzenlenen bir programla sahneye taşıdı. cnde gerçekleştirilen programa; İstanbul Büyükşehir Belediye B

Topbaş, Esenler'in Sanatkârlarıyla
 Bağlamadan kemana, tiyatrodan diksiyon kursuna kadar geniş bir yelpazede eğitim alan Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri, hünerlerini düzenlenen bir programla sahneye taşıdı.  cnde gerçekleştirilen programa; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri  Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ESEV'de eğitim alan bağlama ve halk oyunları kursu öğrencilerinin gösterisiyle başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Programda ilk konuşmayı AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran yaparak, kültür ve sanat alanında gösterdikleri başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. 

Esev, Dönüşümde Önemli Etmen

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ESEV'in 10 binden fazla mezun verdiğini belirterek, 'Bu sene 3 bin civarında öğrencimiz var. 41 farklı sanat dalında eğitim veriyoruz. 2009 yılında Esenler'de kültürel etkinlik yapmak için toplam koltuk sayımız 400'dü, şu anda ise koltuk sayımız, 6 bin 160. Artık her bölgede kültüre ve sanata hitap eden mekanlarımız var. Bunun için Esenler 2009 yılında suç ve suç işlemede kategorik olarak ilk üçteydi. Şimdi ise en sonlardayız. On binlerce gencimizin eline bağlama alması, sporla ve sanatla uğraşması, bu şehrin dönüşümündeki en önemli etmendir. Esenler'in dönüşümün öncüsü ve İstanbul'un Kadir abisine, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Yetenekler Özgüven Kazanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, sanat merkezlerinin gençlerin kabiliyetlerini keşfetmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 'Yetişmiş insan sayısı ile ölçülür. Yarınlarımız olan evlatlarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek, küçülen ve değişen dünyada etkili bir güç olabiliriz. Çünkü her çocuk, yaşıtı olan dünyanın bir başka yerindeki çocukla reşit olarak yetişiyor. Bu rekabete çocuklarımızı hazırlamak zorundayız. Bu merkez bir kabiliyet ortaya çıkarıyor ama bir başka açıdan baktığımız zaman çok önemli bir görev yapıyor. Çünkü şehirlerde çocuklar şehir girdabı içerisinde kayboluyorlar. Çocuklar kabiliyetlerini geliştirirken bir yandan da enerjilerini atıyorlar. Bu merkezler devreye girdikten sonra  ilçede suç oranlarının azaldığını öğrendim. Kabiliyeti gelişen çocukların kendilerine olan özgüvenleri de artar' şeklinde konuştu.

Esenler'e 2 Milyar Lira Yatırım

İBB olarak İstanbul’a bugüne kadar 98 milyar lira yatırım yaptıklarını ve bu yıl da 16,5 milyar liralık yatırım bütçelerinin olduğunu dile getiren Topbaş, şöyle konuştu; “Şu anda belediyemizin devlet dahil hiçbir yere günü gelmiş 1 lira borcu yok. Sadece Esenler’e 2 milyar lira yatırım yapmışız. Metrolardan, hayal edilemeyecek ulaşım sistemlerine ve çeşitli yatırımlara kadar her şey gerçekleşiyor. Bunun nedeni, milletini seven bu ülkeye gönlünü vermiş insanların yönetimde olması ve vatandaşlarımız bu yönetime ‘evet’ dedikleri içindir. Her dönem sandığa gittiğimizde hamdolsun mahcup olmadık. Alnımız ak olarak destek istedik ve bu desteği aldık.”

Filografi Sergisini Gezdiler

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ESEV Filografi Kursu öğrencileri, Başkan Kadir Topbaş'a elif harfinin işlendiği bir tablo hediye ettiler. Programın sonunda Başkan Göksu ile Topbaş,  ESEV Filografi Kursu öğrencilerinin 27 kilo tel ve 100 bin adet çivi kullanarak hazırladığı filografi sergisini gezdiler.  Sergi 19 Mart Pazar gününe kadar, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.