Tarih: 01.01.0001 00:00 72

Çocukların Mini Türkiye Turu

Esenler Belediyesi, "Direniş Ülkelerinin Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler'de Pişiriyoruz" sloganıyla Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan, Suriye ve Türkiye'den 82 çocuğu bir araya get

Çocukların Mini Türkiye Turu
 'Direniş'in Çocukları İstanbulu Keşfetti

8. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Esenler'e gelen 'Direniş Ülkelerinin Çocukları', İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek keyifli bir gün geçirdiler.

Esenler Belediyesi, 'Direniş Ülkelerinin Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler'de Pişiriyoruz' sloganıyla Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan, Suriye ve Türkiye'den 82 çocuğu bir araya getirdi. Bir hafta sürecek 8. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne katılmak üzere Esenler'e gelen çocuklar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişin sembol şehirlerinden biri olan İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarını keşfettiler.

Marmaray'la Yolculuk Yaptılar

Rehberler eşliğinde ilk önce asrın projesi Marmaray’ı kullanarak Avrupa’dan Asya kıtasına geçen çocuklar, ilk defa denizin altından geçen bir raylı sistemle yolculuk yapmanın heyecanını yaşadılar. Neşeli tavırlarıyla İstanbulluların da ilgisini çeken minik misafirlerin denizin 60 metre altında söylediği şarkılar ve yöresel dansları beğeni topladı. Çocuklar, Marmaray’da objektiflere bol bol poz vermeyi de ihmal etmediler.

Miniklerin Boğaz Turu

Marmaray'ın ardından Üsküdar’dan özel bir tekneye binerek Boğaz turu yapan çocuklar, rehberlerin İstanbul, İstanbul’un tarihi ve Boğaz’daki tarihi mekânlar hakkında bilgi verdiği  Boğaziçi’nin dillere destan güzelliklerini yakından görme fırsatı buldular. İstanbul'un eşsiz güzellikleri eşliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren misafir çocuklar, kısa sürede bir birleriyle kaynaşarak yöresel oyunlarını oynadılar.

Köprüde Şehitlere Dua

İstanbul’un nadide güzelliklerinin yanı sıra darbe girişiminde büyük kahramanlık hikayelerinin yazıldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de yakından görme fırsatı yakalayan 'Direniş Ülkelerinin Çocukları', şehitler için dualar ettiler.

Sultanahmet Camii'ni Ziyaret Ettiler

Sultanahmet Camii'ni de ziyaret eden çocuklar, Sultanahmet Meydanı'nı gezdikten sonra ülkelerine döndüklerinde ailelerine ve arkadaşlarına vermek üzere çeşitli hediyeler aldılar.

Çocukların Mini Türkiye Turu

Gezinin son durağı ise Miniatürk oldu. Minik misafirler, Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümeli (Sümela) Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na, Boğaziçi Köprüsü’ne kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserleri büyük bir dikkatle incelediler. Miniatürk’ü gezip eserler hakkında bilgi alan ve kısada sürede adeta bir Türkiye turu atan çocuklar bol bol fotoğraf çektirerek yaşadıkları anları ölümsüzleştirdiler.

23 Nisan'a Renk Katacaklar

Çocuklar, keyifli  geçen günün ardından otobüslerle Esenler’e döndüler. Minik misafirler, festival boyunca “Barış Ekmeği” yapımı başta olmak üzere “barış” temalı birçok etkinliğe imza atıp 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ayrı bir renk katacaklar.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.