Tarih: 26.04.2017 20:17

Peygamberimizin Saç-I Şerifi...

Facebook Twitter Linked-in

 Peygamberimizin Saç-I Şerifi Esenler'deydi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Esenler'de düzenlenen gecede Resulullah'a dualar, ilahiler ve kasideler okundu. Program kapsamında Peygamber Efendimizin saç-ı şerifi de Esenler'e getirildi.

Esenler Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Vatan İlmi Araştırmalar Derneği ile ortaklaşa düzenlediği program Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin, İlahiyatçı-Yazar Hıdır Kartal ve çok sayıda Esenlerli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Türkçe ve  Kürtçe mevlid okundu. Resulullah için yazılan şiirler ve ilahilerle devam eden programda Ömer Akan önderliğindeki Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubu, Peygamber Efendimizi öven kasideler okudu. 

Dünya Ve Ahiret Saadeti O’na Bağlı

Gecede konuşan Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin, bugün toplumumuzun ve tüm insanlığın Peygamber Efendimize çok ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Dünya ve ahiret saadeti ancak O’na bağlıdır. O’nu rehber edinip inancını ihya ederek, o güzide elçinin yolundan giden ehl-i sünnet alimlerinin çizgisinde sabit kalmakla feraha erişilebiliriz' diye konuştu.

Doğumların En Kutlusu

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da, Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu ihya etmenin büyük bir onur olduğunu söyleyerek, 'Müslümanların birlik beraberliğine büyük katkı sağlayan bu gibi programlar çok önemli. Vatan İlmi Araştırmalar Derneği'ne bu hayırlı ameli yaptıklarından dolayı teşekkürler. Biz Esenler Belediyesi olarak böyle hayırlı organizasyonlara her zaman destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik şuuru içinde hareket etmeliyiz ve halk ile millet olarak hep birlikte 'güçlüyüz' demeliyiz' şeklinde konuştu.

Padişahlar Efendimize Hürmetle Tahta Çıkardı

İlahiyatçı-Yazar Hıdır Kartal da Hz. Muhammed'in (s.a.v.) güzel ahlakını ve Kutlu Doğum Haftası'nın önemini anlattı. 'Efendimizin doğumunu senede bir gün değil her gün kutlarsak azdır' diyen Kartal, 'Ceddimiz, Peygamber Efendimize çok büyük hürmet ve saygı göstermişler. Padişahlarımız tahta çıkmadan önce Eyüp Sultan Camii'nde bulunan nal-ı şerifi (ayak izi) ve sakal-ı şerifi başlarına koyduktan sonra tahta çıkarlardı. Peygamber’e itaat eden, Allâh’a itaat etmiş olur. Peygamberimizin güzel ahlakını, vasıflarını öğrenerek hayatımıza tatbik etmeliyiz' dedi.

Saç-I Şerifi Yakından Gördüler

Program kapsamında Peygamber Efendimizin saç-ı şerifi de Esenler'e getirildi. Resulullah'ın saçını yakından görme fırsatı yakalayan davetliler, efendimizden bir parça görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Çektikleri fotoğraflarla yaşadıkları bu tarihi tanıklığı ölümsüzleştiren vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar.

3 Kişiye Ücretsiz Umre Hediyesi

Programda yapılan bir çekilişle 3 talihli, ücretsiz olarak Umre'ye gitme hakkı kazandı. Program, okunan duaların ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —