Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BEYGEM), üniversiteye hazırlanan gençler için faydalı bir işe imza attı. Eğitim sektörünün önemli isimlerinin öğrencilerle buluştuğu seminerde; tercih edilen okulun ve bölümün titizlikle karar verilmesi gerektiği üzerinde durulurken, geleceğin trend meslekleri de ortaya kondu. Programa toplam 500 öğrenci ve 14 üniversite katıldı. Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy da geleceğe yön verebilecek tespitlerde bulundu.
Mesleklerin Geleceği Semineri Programı, Beylikdüzü’nde yüksek bir katılımla gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nin üniversitelerle işbirliği içinde hazırladığı seminer programının açılış konuşmasını Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yaptı. Ardından CNN Türk Başarıya Doğru Programı Yapımcısı, Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy etkili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Çakılcıoğlu ve Meclis Üyesi Haluk Karataş, katılımlarından dolayı Gürsoy’a Teşekkür Plaketi takdim etti.
“Donanım İçin Yüksek Lisans ve Çift Ana Dal Şart”
Yapımcı ve Yazar Gürsoy; meslek ve okul seçerken, ortamın sunduğu imkanların iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, “Geleceğinizle ilgili karar verirken başarı sıran nereye yeterse oraya girersin yanlıştır. Geleceğiniz başarı sıralamasına bırakılamaz. Donanımlı bir hale gelmeniz için yüksek lisans ve çift ana dal yapmanız çok önemli. Tercih yapacağınız okulların çift ana dal sunma imkanı var mı mutlaka sormalısınız.” diye konuştu. Özellikle iş görüşmelerinde öz geçmiş, beden dili ve sosyal medyanın nasıl kullanıldığının büyük önemi olduğunu ifade eden Gürsoy, “İstediğiniz okulun girişimcilik dersini olup olmadığını sorun. Hangi şirketlerde hangi staj fırsatlarını sunuyorlar öğrenin.” dedi.
“Hayatta Kalabilecek Bölüm ve Meslekleri Seçebilmeniz Mühim”
Mesleklerin Geleceği Semineri’nin ikinci oturumu BEYGEM Koordinatörü Göksel Gökçe tarafından gerçekleşti. Bu oturumda Öğretmen 2.0 Kitabının Yazarı Burcu Aybat ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel konuşmacı olarak yer aldı. Aybat, iş dünyasında sorumluluk ve risk alan girişimci bireylere ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Doç Dr. Özel ise becerilerin geliştirilmesinin, disiplinler arası yaklaşımın ve değişime açık olmanın önemi üzerinde durdu. Özel, ayrıca “Hayatta kalabilecek bölüm ve meslekleri seçebilmeniz mühim.” dedi. Gün boyunca devam eden seminerde katılımcı olan üniversite yetkilileri popüler olan bölümleri anlattı. Bunlar arasında Yönetim Bilişim Sistemleri, Yeni Medya ve İletişim, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Bilgi ve Belge Yönetimi ile Yazılım Mühendisliği bölümleri olduğu aktarıldı.