Tarih: 01.01.0001 00:00 38

100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol

Üsküdar üniversitesinde Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğünce, 100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konulu bir açık oturum düzenlenmiştir. Son derece seçkin izleyiciler, birçok sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri ve Az

100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol
 30 nisan 2017 günü Üsküdar üniversitesinde Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğünce, 100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konulu bir açık oturum düzenlenmiştir. Son derece seçkin izleyiciler, birçok sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri ve Azerbaycan İstanbul Konsolosu Yadulla Paşayev’in katıldığı, Dr. Zihni Papakçı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen açık oturumda konuşmacı olarak, Prof.Dr. İbrahim Yıldırım, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil ve Prof. Dr. İbrahim Öztek yer almıştır.

 

Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Hazar petrolleri çerçevesinde iki yüz yıl evvel Azerbaycan’da bulunan ve üretilen petrolün ilk kez nerelerde kullanıldığını, Rusların Azerbaycanı işgalinden sonra yaşanan olayları, Nobel kardeşleri, Azerbaycan’a akın eden dünya bilim adamlarını, petrolün neden olduğu savaşları ve petrolden ilk zengin olan milyoncu (milyoner)’ ları o günün fotoğrafları ile anlattı.Daha sonra Azerbaycan’ın yapmış olduğu petrol anlaşmalarını dile getirdi.

 

Prof. Dr. Aykut Kazancıgil; birinci dünya savaşının petrolün bulunduğu orta doğuyu hedef aldığını ve Osmanlı coğrafyasında sürdüğünü anlattı. Yüz yıldır petrolün sebep savaşlar ve ölümlerin, son on yılda giderek arttığını, milletlerin göçe zorlandığını, ölüm korkusu ile yurtlarını terk ettiklerini belirtti. Petrole bağlı savaş, kan ve gözyaşı dünyanın büyük bir kısmının mutsuzluğunu ifade etmektedir dedi.

 

Prof. Dr. İbrahim Öztek; önce Orta Doğunun, sonra Büyük Orta Doğu Projesinin ne olduğunu açıkladı. Zamanın ABD. dışişleri bakanı Condoleezza Rice: 7.8.2003 Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında BOP ile Türkiye Dahil 22 Ülkenin sınırları rejimleri ve haritaları değişecek demiştir.

Bu projenin amacı;

1- ABD, kendisine Ortadoğuda rakip olabilecek muhtemel bir gücün oluşmasını engellemek.
2- Askeri gücü ve teknolojik imkanı ile Orta doğuyu kontrol etmek
3- Ortadoğu bölgesinde petrol ve doğalgaz kaynaklarını denetim.
4- İsrail’in emniyetini sağlamak .
5- Avrupa Birliği, Çin ve Japonya’yı bu kaynaklardan uzak tutmak
6- Ortadoğudaki tüm petrol ve doğalgaz yatakları ile diğer zenginliklerine serbestçe  ulaşmak.
7- İslâmî terör diye adlandırdıkları terörü önlemektir.

Hedefi: Fas’tan Pakistan’a uzanan genişletilmiş BOP ile sosyal, kültürel ve mental gelişimini tamamlayamamış İslam ülkelerinin tüm varlıklarına el  koymak ve sömürmektir.

Yani çok özel stratejik ortağımız, bizim sınırlarımızı, rejimimizi ve haritamızı değiştireceğini açıklıyor, fakat biz ABD’nin bu amacı karşısında 15 yıldır sessiz kalıyoruz. Büyük Orta Doğu Projesi bir istila projesidir. Bu proje Orta Asya ile devam ederek Çin’e kadar uzanmaktadır. Çin ve Rusya’nın başı çektiği Şanghay İş Birliği Amerikan kuşatmasına karşıdır. Zira Amerika’nın gözü ayrıca Hazar’ın, Kazakistan’ın, Türkistan’ın petro-gazındadır. Bu enerji aç gözlülüğü dünyamızı her an kana bulayacak bir gidiş göstermektedir. Orta Doğuda da Şanghay İş Birliğine benzer bir işbirliği gerekmiyor mu, şeklinde konuştu.  
Öztek sözlerine şöyle devam etti; I. Dünya savaşının nedeni de, Osmanlı topraklarında, henüz Osmanlının kıymetini bilmediği petrol için değil miydi? Türk askeri 15 cephede birden savaşmak zorunda kalmıştı. Bu savaş, o günden beri sürmekte ve bedeli kanla ödenmektedir.

*Oyunun ikinci perdesi oynanmaktadır.

*Bugünün orta doğusu yüz sene öncesinin Osmanlı Türk toprağı idi. Emperyal güçler kana doymamıştır.

*Ayrıca Türkiye, dünyanın en büyük uranyum, toryum ve bor yataklarına sahiptir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.