Özellikle uzuv kopmalı kazalar sonrası, dikilen uzvun yaşayıp yaşamayacağını operasyondan birkaç gün sonra anlaşılabildiğini belirten Özkan, “Bu cihaz sayesinde zaman kaybetmeden, dokunun yaşayıp yaşamadığını aynı anda ayırt etmek mümkün hale gelecek.” dedi.
Törende bulunan İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Atak konuşmasında vakıf yöneticilerine destekleri için teşekkür ederken, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlucihazın plastik ve rekonstrüktif cerrahi dışında meme cerrahisinden kalp damar cerrahisine, transplantasyon cerrahisinden onkolojik cerrahiye kadar birçok farklı cerrahi alanda kullanılacağının altını çizdi.
Konuşmaların ardından görüntüleme cihazının bağış protokolü imzalandı.
10 Cihazın Teslimatı Tamamlandı
TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, aynı sistemiBağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dışında Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de bağışladı.