Tarih: 01.01.0001 00:00 79

İlginç ve güzel projeler !

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Resim Sergisi’nin açılışına katıldı.

İlginç ve güzel projeler !
 Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yıllarca öğretmenlik ve yöneticilik yaptığı eski adı İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi olan Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Resim Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından, öğrencilerin bilimsel, projeye dayalı düşünme ve araştırma-geliştirme kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, 09-10 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜBİTAK’ın desteğiyle “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi.

Okul bahçesinde bilim şenliği havasında gerçekleşen fuar ve öğrencilerin resimlerinden oluşan Resim Sergisi açılış töreni, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik,kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Başarılı öğrenciler yetişiyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, törende yaptığı konuşmada bilim fuarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür çalışmaların, öğrencileri bilimsel çalışmaya teşvik ettiğini kaydeden Başkan Kara, bilimsel çalışmaların günlük yaşama uyarlandığını, dolayısıyla öğrencilerin özgüveninin gelişiminde çok olumlu etki oluşturduğunu söyledi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuşmasında ayrıca Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin, İstanbul’un birçok ilçesindeki iyi liseler kadar başarılı öğrenciler yetiştirdiğine vurgu yaptı. Başkan Cem Kara sözlerinde,” Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi Çatalca’nın en köklü lisesidir. Nasıl Kadıköy’de Kadıköy Anadolu Lisesi, Fatih’te Şehremini ve Vefa Lisesi varsa Çatalca’mızda da Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi vardır” ifadelerine yer verdi.

İlginç ve güzel 20 proje

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda yer alan birbirinden ilginç ve güzel fikirlerin üretildiği 20 projeyi inceleyenÇatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Becel ve Başkan Kara, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutladı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı ardından, Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilerineserleri katılımcılar tarafından beğeniyle incelendi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.