Tarih: 20.05.2017 13:20

Recep Erol; Verdi Veriştirdi..!

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Hakkında

Ak Parti Büyükçekmece belediye meclisi grup başkan vekili, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi Recep Erol; Büyükçekmece’ye baktığımız zaman ne kadar köklü bir belediye olduğunu görüyoruz. Esenyurt, Beylikdüzü, Gürpınar, Yakuplu köy iken biz burada merkez belediyeydik. Şu anda baktığımız zaman Esenyurt'un belli alanında 'Esenyurt turizm kenti' şeklinde afişlerin yer alması bir Ak Partili olarak beni sevindiriyor, Büyükçekmeceli olmam sebebiyle de belli noktalarda eksik kalındığı için üzülüyorum çünkü Büyükçekmece Esenyurt'a göre yeşiliyle, sosyal donatı alanlarıyla, sahiliyle ve benzersiz coğrafyasıyla fevkalade güzel bir yer. Yeşil alan ve parklaşmada Büyükçekmece belediyesi çok eksikti. Son dönemlerde Fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Maksude Sak'ın üstün gayretleriyle çalışmalarını hızlandırdılar. Batıköy Mimaroba'da yapılan Atatürk parkına gidip gördüm, güzel olmuş beğendim ancak, yürüyüş yollarının yapımında işin kolayına kaçılmış ve beton dökülmüş. Daha güzel bir çalışma elbette yapılabilirdi.

“Daha yaşanır bir tepecik”

 Mimaroba ve Sinanoba'ya bu parklar yapılırken Tepecik'e neden yapılmasın. Neden tepecik ihmal ediliyor? Tepecikte de bu parkları görelim. Koltukta oturan adam çözüm üretecek, mazeret üretmeyecek. Eğer koltukta oturan ben olsaydım tepecik halkını hijyenden uzak şişme havuzlara layık görmezdim. Tepecik belde olmaktan çıkarıldığında Hürriyet ve Ulus mahalleleri olarak belirlendi, yani Tepecik adını devam ettiren Tepecik Spor Kulübüne destek verilmesi bu bölge için hayati önem arz etmektedir. Göçebe gibi gezdirilen bir takımdan başarı beklenmesi mümkün değil. Kulüp başkanı Temel Eyüboğlu bağırmakta, veryansın etmekte çok haklı. Büyükçekmece Basketbol Spora bu kadar büyük önem verilirken Tepecik Spor biraz dışarıda kaldı. Belediye bize keşke bir yer sunsaydı da biz de bakanlığa güzel bir tesis yaptırsaydık.

“Albatros’u satamazlar”

Albatros için herkes farklı bir şey söylüyor. Ben net olarak doğruyu ifade edeceğim. Sayın başkan bir demecinde 'Albatros'u satmadık' dedi. Herkes biliyor ki o bölgenin tamamı yani sahil şeridi (yeşil alan) ve haritada kahverengi olan alan Albatros ismiyle anılır. Büyükçekmece Belediyesi, Albatros'ta o bölgenin tamamını satmadı ve satamaz, çünkü yeşil alan Büyükçekmece belediyesinin kullanımında olan alandır. Bu alanın yarısı dolgu kalan yarısı da yeşil alandır. Satılması zaten söz konusu olmaz ama satılan yer yine Albatros'un içinde kalan bir yer. Tapulu ve 1979 yılından bu yana imarlı olan alan bu 30 bin metrekarelik kahverengi alandır. Senelerce o bölgede bungalov evler vardı. Aynı zamanda da mesire alanıydı. Tatilciler yazları gelir kamp yapardı. Ama bu bölge ne yazık ki korunamadı ve bugünkü haline geldi. Başkan bey belki de bu alanı satarak ilçeye daha fazla hizmet getirmeyi amaçlıyor olabilir, bilemem. Ama belediyecilik, yarınlarımıza bırakacağımız arsaları satarak yapılmaz. Bize göre belediyeye ait arsaları satmak demek geleceğimizi satmak demektir.

'Ayağınızı Yorganınıza Göre Uzatın'

Kasada 100 TL varsa maksimum 110 TL lik harcama yapılmalı 200 TL lik değil. Her belediyenin ayağını yorganına göre uzatması lazım yoksa öğretmen evinde yaşanan icra durumu gibi örnekler karşımıza çıkabiliyor. Öğretmen evinin dosyası şu an Yargıtay'da. Bütçe konusuna dikkat edilmezse ileride haciz vb. yaptırımlarla karşılaşılması maalesef kaçınılmaz ama tabi başkan bey ' borç yiğidin kamçısıdır' şeklinde düşünüyorsa o başka.

“Belediye Hizmet Binası”

Büyükçekmece'nin merkezinde, halkın kolayca ulaşabileceği bir noktada hizmet verecek olan yeni hizmet binasının mühendis sebebiyle mi, yoksa belediye ödenek çıkarmada bir sorun mu yaşıyor bilemiyorum ama bir an evvel bitirilmesini temenni ediyorum. Herkes külliyenin bin odası olduğunu biliyor da bizim belediyenin kaç odası olacak bilmiyoruz. Küçük bir saray zaten binamız. Geçmişe bakarsak yeni belediye binası yapan başkanlara orada hizmet vermek nasip olmamış. Bekleyip göreceğiz hep birlikte.

“Gece Pazarı Gerekliydi”

Büyükçekmece sahilinde özellikle hafta sonları çok yoğunluk yaşanması sebebiyle ortaklaşa aldığımız kararla Mimar Sinan sahiline almaya karar verdik. Yeni pazarda oluşacak stantlarda şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz, öğrencilere ise teşvik maksatlı yarı fiyatına kiralanacak. Kiralandırmalar yapılırken de kendi bölgemizde bulunan İSMEK, halk akademisi, halk eğitim merkezi gibi kurslara katılan ve el emeğini satmak isteyen esnafımıza da öncelik tanınacaktır.

“Hastane Sorunu”

Sağlık hizmetleri konusunda geri kalındığını üzülerek söylemeliyim. Çevre ilçelerde çok sayıda hastane olmasına rağmen bizde yalnızca 1 tane vardı ve o da yetersizdi. Önce Beylikdüzü hastane binasını tamamladık. Mimar Sinan'da yapımı devam eden ve bir aya kadar tamamlanacak olan hastane ile de bölgedeki hastane sıkıntısı giderilecek. Hem medikal malzeme hem de personel anlamında sorunlar olduğunu ve aksaklıklar yaşandığını biliyoruz. En kısa zamanda yeni açılan hastaneyle birlikte artık ilçe sakinleri başka semtlere gitmek zorunda kalmayacaklar.

“İmar Sorunları Çözülecek”

Tepecik ve Türkoba'da  İSKİ sebebiyle imar sorunları yaşıyoruz. En kısa zamanda yaşanan mağduriyeti gidermek adına çalışmalar başlatacağız. Mimar Sinan ve Murat çeşme'de Sayın Kadir Topbaş'ın talimatıyla, grup başkan vekilimiz Temel Başalan'ın başkanlığında İBB' de İmar Planlama Müdürlüğünde komisyon başkanımız Hadi Diler ile planlamaya çalışıyoruz. İmar planı geçirilmiyor diyenler öncelikle İBB başkanımız Kadir Topbaş'a ve sn. Hadi Diler'e büyük haksızlık yapar.  İBB'de Vatandaşın yararına olacak tüm projeler hızla değerlendirilir ve karar çıkarılır.

“Kentsel Dönüşüm”

Büyükçekmece'nin 5 mahallesinde eski yapı stokunun fazla olduğu alanlar yoğunlukta. Gelecekte olabilecek büyük bir depremde yıkılacak olan binalarda can kayıpları yaşanabilir. Buradaki kaybı azaltmak için belediyeyle birlikte yaptığımız çalışmada 700 ve 1000 metre şartları koyarak ve bir kat fazladan vererek çalışmayı başlatıyoruz. Yeni yapılacak binalarda otoparklar ve sosyal donatı alanlarının bulunması da bir diğer şartımızdır.

“Parti İçi Özveri ve Çekişme”

Bizler bu görevlere hizmet vermek için seçiliyoruz. Bu koltuklarda bulunmamızın tek sebebi vatandaşa doğru hizmeti vermektir. Meclis üyeliğine seçilebilmek için parti içinde yarış yapıyoruz. Kendi aramızda hizmet yarışında rekabet halindeyiz. Siyasetin doğası gereği zaman zaman birbirimizi kırıp döküyoruz, yâda hakkında önünden arkasından konuşarak birbirimizi acımasızca eleştiriyoruz. Ben hiç kimseyi kırıp dökmedim tek amacım doğup büyüdüğüm ilçeme hizmet etmektir. Kim benim hakkımda ne derse desin ilkeli duruşumdan ödün vermeden partime hizmeti kendime borç bilmişimdir.

2009'da ilçe başkanımız İlker Gürbüz belediye başkan aday oldu ben de ilçe başkanıydım. İlçe başkanı olduğum süreçte İlker Bey'in her daim yanında oldum. Adliyenin önünde oylar sayılırken belki yanımda kimse yoktu ama ben yine ordaydım. Ama 2014'de Recep Erol aday adayı olduğunda yanımda kimler vardı muamma.? Parti büyüklerimiz ilçe başkanımız Celal Babayiğit aday yaptı ben yine yanında oldum.  Bugün İlker Gürbüz ilçe başkanı olarak görevinin başındadır ve aramızda bir polemik bulunmamaktadır. Ben Ak Parti’liyim partim bana nerde nasıl görev verirse versin oradayım. Önemli olan unvan ve koltuk meselesi değil hizmet etme isteğidir. Bu uğurda özverili çalışmak gerekir.

“Köprü ve Alt Geçitler”

Büyükçekmece'nin en büyük sorunu bence ulaşımda yaşanıyor. Özellikle yaz aylarında ciddi bir yoğunluk var ve vatandaşımız mağdur oluyor. Bu durumu düzeltmek adına İBB ile 4 adet köprü yapmayı projeleştirdik ama yapım aşamasında geciktik. Şu anda 2 köprü tamamlandı, 1 tanesi temmuz ayında bitecek. 4. köprüyü ise yılsonuna kadar inşallah bitireceğiz. Ayrıca Tekirdağ'a kadar olan kısımda 10 şeritli yol yapım çalışmaları da başlayacak.

“Eğitim Sorunları”

Milli Eğitim’de çok iyi durumdayız, elbette okullarımızda bazı eksikliklerimiz var, çünkü Büyükçekmece'nin hiç bir yerinde belediyeye ait yüzme havuzu ve sosyal aktivite yapacak yerlerimiz olmadığı için, yaz dönemlerinde okullarımız Büyükçekmeceli çocukları Esenyurt belediyesinin tesislerine götürüyorlar. Milli Eğitim müdürümüz, Hasan Uygun’un çalışmalarını takdir ediyorum. Ancak çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmelerini sağlayabilmemiz için kendisinden daha güzel projeler bekliyoruz” dedi.

Röportaj: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —