Tarih: 20.05.2017 15:45

Ecdad'a Minnet ve Dua

Facebook Twitter Linked-in

 Esenyurtlulardan Ecdadlarına Minnet Ve Dua

Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümünde Esenyurtlu 10.000 vatandaşı savaşın zafer ile sonuçlandığı topraklara götürdü.

Çanakkale’de binlerce kefensiz yatan ecdadımızı yâd etmek için 5 bin lise öğrencisi ve 5 bin yetişkin vatandaş ziyarete götürüldü.

Esenyurtlu binlerce vatandaş, Esenyurt Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da tarihin en büyük savaşlarından birinin yaşandığı yer olan Çanakkale’de atalarımızın düşmana geçit vermediği ve bu vatan uğruna canlarını verdiği, kanlarını döktüğü toprakları ziyaret etti. 102 otobüs ile bir devrin battığı yer olan Çanakkale’de bu vatan uğruna canlarını veren atalarını ziyaret eden Esenyurtlular duygu dolu anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Şehitlerimiz için binlerce el duaya kalktı

Bu toprakların bize ilelebet vatan olarak kalması için canlarını veren atalarımız için 10.000 Esenyurtlu vatandaşımız Çanakkale şehitlik anıtını ziyaret ederek atalarımıza dua ettiler. Savaşın seyrini değiştiren olayların yaşandığı yerleri de gezen Esenyurtlu vatandaşlar rehberler eşliğinde savaşta yaşanan önemli konular hakkında da bilgi aldılar. Tarihin gerçeklerini olayın yaşandığı yerde öğrenen liseli gençler ve yetişkin vatandaşlar böyle güzel bir hizmeti kendilerine sunduğu için Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiler.

Necmi Kadıoğlu; “Her yıl devam ettireceğiz”

Her yıl binlerce vatandaşı tarihin dönüm noktası olan ve atalarımızın zaferi ile sonuçlanan Çanakkale’ye gönderen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “7 düvele karşı mücadele ettiğimiz, düşmana geçit vermediğimiz Çanakkale’yi bütün vatandaşlarımızın görmesi gerekir. Bu vatanın bizlere nasıl bir şekilde emanet edildiğini, oralarda neler yaşandığını yerinde görmeliyiz. 2004’ten bu yana Çanakkale’ye 100 binden fazla vatandaşımızı gönderdik. Bu ziyaretlerimizi her yıl devam ettireceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —