Tohum Otizm Vakfı özel eğitim ve ilgili alanlarda eğitim gören öğrenciler, araştırma yapan akademisyenler, uzmanlar, aileler ve Türkiye’de otizmi ve özel eğitimi yakından tanımak isteyen tüm bireylere yönelik ‘Türkiye’de Otizm Spekt
2007 yılında Prof. Dr. Gönül Kırcaali’nin ilkini hazırladığı rapor, 2010 yılında güncellendi. Son yıllarda otizm ve spektrum bozukluğu alanında dünyada ve ülkemizde hızlı gelişmeler yaşanması sebebi ile yeniden hazırlandı.
Doç. Dr. Salih Rakap editörlüğünde, yazarlar Doç. Dr. Salih Rakap, Prof. Dr. Binyamin Birkan ve Öğr. Gör. Sinan Kalkan’ın yazarlığında hazırlanan rapor, toplam 10 bölümden oluşuyor. Raporda; Otizm Spektrum Bozukluğu, tarama, tanılama ve değerlendirme, özel eğitimde yasal düzenlemeler, öğretmen ve personel yetiştirme, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalar, eğitim programları, toplumsal hayata geçiş ve toplumsal gelişmeler konuları detaylı olarak ele alındı. Sonuç bölümünde ise ülkemizde otizmli bireylere ve ailelerine sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ve özel eğitim sisteminin geliştirilmesi için önerilere kapsamlı olarak yer verildi.
Tohum Otizm Vakfı Hakkında:
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, 'Otizm Spektrum Bozukluğu ve Yaygın Gelişim Bozukluğu' olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.