Tarih: 29.05.2017 01:28

"43 Branşta Eğitim Veriyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen yılsonu sergisine, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim müdürü Barış Yıldız, Beylikdüzü ilçe spor müdürü Hüseyin Bağcı, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Ömer Şatır, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Ak Parti Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Fatoş Bakaç Dağ, Belediye meclis üyeleri, AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, okul müdürleri ve kursiyerlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla Beylikdüzü Halk Eğitim Merkez binasında gerçekleşti.

'43 Branşta Eğitim Veriyoruz'

Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Güven Avcı,' Beylikdüzü halk Eğitim merkezi, iş birliği yaptığı diğer kurumlarla birlikte toplam 14 bin 550 kişiye kurs açmıştır. Bu sayının 7 bin 500'ü merkezimizde eğitim görmüş, diğerleri de işbirliği yaptığımız İSMEK, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarında yapılan eğitimlerde sertifika almaya hak kazanmıştır. Merkez binamız 7 gün saat 22.00'a kadar hizmet vermektedir. Bu binamızda kültür sanat faaliyetlerinden el sanatlarına, meslek edindirmeden dezavantajlı grupların eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitim verilmektedir.

“Her Biri El Emeği Göz Nuru”

Bu sene 43 ayrı branşta eğitimler düzenlenmiş ve 14 bin kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Sergimizde ise 12 branşta hazırlanan ürünleri sergiliyoruz. Her biri el emeği göz nurudur. Her birinde kursiyerlerimiz bu ürünleri yaparken acılarını, kederlerini, sevinçlerini yaşamışlardır. Sayın Kaymakamımız Mehmet Okur başta olmak üzere etkinliğimize katılan saygıdeğer protokol üyelerine, kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve Beylikdüzü halkına çok teşekkür ederim” dedi.

'Öğrenme, Hayatın Vazgeçilmez Bir Parçasıdır'

Göreve başladığı günden itibaren örgün eğitimin yanı sıra yetişkin eğitimine de ayrı bir önem veren ve hayat boyu öğrenmenin ilçede yaygınlaştırılması için sürekli yol gösteren Beylikdüzü kaymakamı Mehmet Okur konuşmasında ' kıymetli kursiyerler, basınımızın çok değerli temsilcileri, bu güzel günde halk eğitim merkezimizin kursiyerlerinin emek ve göz nuru eserlerini sergilediği yıl sonu sergisini açmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Tüm öğretmenlerimize ve kursiyerler teşekkür etmek isterim.

“Öğrenme Hayatın Her Döneminde Olmalıdır”

Kaymakam Okur; Öğrenme hayatın her döneminde vazgeçilmez bir parçamızdır. Öğrenme bize değişen dünyaya uyum sağlama, yeni fırsatlar oluşturma, kaliteli vakit geçirme imkanlarını sağlar. Bu nedenledir ki toplumsal tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde ise hayat boyu öğrenme kavramı ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmaktadır. Halk eğitim merkezlerimiz hayat boyu öğrenme anlayışının lokomotifleri olarak vatandaşlarımıza sürekli öğrenme imkanları sunmakta, iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamakla önemli bir görev üstlenmektedir. Tüm bunların yanında halk eğitim merkezlerimiz güvenli bir buluşma imkanı oluşturarak vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Beylikdüzü halk eğitim merkezimiz sivil toplum kuruluşları, belediye ve okullarımız ile iş birliği yaparak bu binanın dışında da ilçemizin bir çok farklı alanında eğitim faaliyetlerini yürütmektedir. Hedefimiz halk eğitim faaliyetlerini daha da yaygınlaştırarak ilçemize hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaktır” dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —