Tarih: 21.06.2017 19:12

"Küründen Kabare" Şişli'de Sergilendi

Facebook Twitter Linked-in

 Bu kez Şişli Belediyesi katkılarıyla 25. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında sahnelenen “Küründen Kabare”yi izlemek isteyen tüm izleyicilerden bilet yerine 0-6 yaş grubu çocuklar için şiddet içermeyen, ayrımcı olmayan bir oyuncak getirmeleri istendi. Getirilen oyuncakların Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın oluşturmakta olduğu Oyuncak Kütüphaneleri’ne gönderildiği gösterimi izleyenler böylelikle sosyal bir sorumluluğa da imza atmış oldular.

İnsanlara Farklı Duygular Hissettiriyor

Toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatan “Küründen Kabare” izleyen herkesi şaşırtıp, duygulandırıyor ve aynı zamanda güldürüyor.

'Bu Toplumda Bir Transseksüel Olarak Yaşamanın Hikayesi'

Hayatta kalmak için direnen ve “Tarihi gerçekten ezilenler yazacaksa, başrol bizim olmalı.” diyen “Serpil” in trajik ama bir o kadarda ironik hikayesinin gerçek olaylarla kurguladığı oyunu için Seyhan Arman şunları söyledi; “Küründen Kabare’de transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil’le tanışacaksınız. Küründen Kabare, bu toplumda bir transseksüel olarak yaşamanın hikayesini içerden bir bakışla anlatıyor.”

 

Küründen Kabare Künye:

Yazan- Oynayan: Seyhan Arman

Yönetmen: Melisa İclal Yamanarda

Dramaturg:Sinem Özlek

Sahne-Kostüm Tasarım: Aslı Ersüzer

Işık Tasarım: Cem Yılmazer

Yönetmen Yardımcısı: İlsu Olcahan Kubak

Müzik Direktörü: Ceren Özkarataş

Müzik Operatörü: Baran Yüksel

Ses Operatörü: Figen Adıgüzel

Işık Operatörü: Mustafa Genç

Müzik-Şarkı Sözleri: Seyhan Arman

Dış Ses: Engin Alkan


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —