Tarih: 23.06.2017 16:30

Kızılay, Dünyaya İyilik Taşıyacak!

Facebook Twitter Linked-in

 Türk Kızılayı, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin özel kumaştan üretip, modacı Hakan Akkaya’ya tasarlattığı yeni kurumsal giysileriyle dünyaya iyilik taşıyacaklar.(İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşı ve modern çizgileriyle yeniden tasarladı. İTHİB, Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı. Rahatlığı ve dünya modasına uygunluğu ile dikkat çeken koleksiyonu İTHİB’in Moda Danışmanı dünyaca ünlü Modacı Hakan Akkaya tasarladı.

 

Gülle: “6.500 Kızılay çalışanı yeni kıyafetleri ile farkını ortaya koyacak”

 

İTHİB’in Türk Kızılayı içini ürettiği nano teknoloji kumaştan ürettiği yeni kurumsal kıyafetleri basına tanıtıldı.basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, “Dünya markamız Türk Kızılayı görevlilerinin dünyada ülkemizi temsil ederken giydiği kıyafetleri Türkiye’nin kumaşı ve Türkiye’nin tasarımı ile yeniledik. Türk tekstil sektörü olarak dünyadaki son teknolojik yeniliklerle ürettiğimiz nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarımızla Kızılayımızın kurumsal kıyafet imajını tasarladık. 6.500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı’na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik. Dünyanın dört bir yanına Türk yardımseverliğini taşıyan Türk Kızılayı çalışanlarının kutsal görevlerini yerine getirirken hareket kabiliyetini kolaylaştırmayı ve keyifli hale getirmeyi hedefledik” dedi.

 

Özel kumaş Çorlu’da üretilecek

 

Türk tekstil sektörü olarak farklı özelliklere sahip teknik tekstil ürünlerini uzun bir süredir ihraç ettiklerini belirten Gülle, bu kadar özelliği bir arda barındıran kumaşın ise ilk olarak Türk Kızılayı’nın ihtiyaçları doğrultusunda İTHİB üyesi Öztek Tekstil tarafından Çorlu’da üretildiğini bildirdi.

 

Kınık: “Yeni kıyafetler dünya insani yardım sektörüne örnek olacak”

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da ilk kez Türk Kızılaycılarının giyeceği nano teknoloji kumaştan üretilen giysilerin, tüm dünyada insani yardım sektörüne örnek olacağını kaydetti. Kınık şunları söyledi:

 

“Ülkemiz ihracatının lokomotifi tekstil sektörümüzle insani yardım ortak paydasında bir kez daha buluştuk. Kızılaycıların dünyanın dört bir yanında değişiki coğrafyalarda insani yardım çalışmaları yapıyor. Biz kıyafetlerimizde bayrağımızın hilalini taşıyoruz. Şimdi bu kıyafetlerimize sanatçı eli değdi. Dünyadaki mazlumlar bu kıyafetlerimizi gördüğünde kurtarıcı geldi diyerek seviniyorlar. Ülkemiz dünyada en çok insani yardım yapan ikinci ülke. Bu ramazanda da 13 milyon insana yardım ulaştırdık. İnsani yardımda çalışma şartları ve koşulları göz önüne alındığında, kan bağışı ve yardım konusunda da olduğu gibi her zaman desteğini bir kez daha esirgemeyen İTHİB Başkanı İsmail Gülle’ye teşekkür ediyorum. Bizler de Kızılaycılar olarak sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sararken milli gururumuz olan Türk tekstili ve tasarımı ürünü olan yeni kıyafetlerimizi üzerindeki kırmızı hilalimizle gururla taşıyacağız. Bu proje sayesinde dünyada ‘Türk Tipi Yardım Modeli’nin yanında Türk kumaşı ve tasarımı da insani yardım sektörüne imzasını atacak. Yeni tasarım ve yeni kumaş ile dünyadaki ’ dedi.

 

İTHİB Moda Danışmanı ve dünyaca ünlü modacı Hakan Akkaya da “8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, basic t-shirt, polo yaka kısa ve uzun kollu t-shirtten oluşan koleksiyonu tasarlarken, Kızılay çalışanlarının insanlara yardım elini uzatırken, konforunu ve işlerini kolaylaştırmasını hayal ettim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —