Tarih: 06.07.2017 12:18

Kadir Has Üniversite'sinde Olay..!

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçları yayınlandı. 164 üniversitede yaklaşık 14 bin öğrenciyle yapılan anket çalışmasında Kadir Has Üniversitesi, ‘A Plus Üniversiteler’ arasında yer aldı.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda 164 üniversitede tüm sınıf düzeylerinde 13 bin 694 öğrenci ile anket çalışması yapıldı.

Bu yıl 108 devlet, 56 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 164 üniversitedeki 13 bin 694 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan raporda üniversiteler eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek ve ilgi, yönetim ve işleyiş, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile öğrencilere sundukları kişisel gelişim ve kariyer destekleri açısından altı ana başlıkta incelendi. 164 üniversitede yürütülen araştırmada Kadir Has Üniversitesi 9’uncu sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen araştırmada 13’üncü sırada yer alan Kadir Has Üniversitesi, bu yıl 4 basamak yükselerek yine ‘A Plus Üniversite’ seçildi.

Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —