Ağustos ayı ile birlikte mutfaklarda hem kış hazırlıkları hem de yaklaşan Kurban Bayramı telaşı başlıyor. Rendelenen ya da dilimlenen domatesler, közlenip poşetlenen patlıcan ve kırmızı biberler, ayıklanıp domatesle kavrulan taze fasu
Ağustos ayı ile birlikte mutfaklarda hem kış hazırlıkları hem de yaklaşan Kurban Bayramı telaşı başlıyor. Rendelenen ya da dilimlenen domatesler, közlenip poşetlenen patlıcan ve kırmızı biberler, ayıklanıp domatesle kavrulan taze fasulyeler, etler de derin dondurucularda yerini almaya hazırlanıyor.
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin her ihtiyaca uygun, geniş hacimli, A+ enerji sınıfı ile yüksek enerji tasarrufu sunan derin dondurucuları ise kış hazırlıkları sırasında tüketicilerin en büyük yardımcısı oluyor. Hem kullanışlı hem de fonksiyonel bir kullanım sunan Profilo derin dondurucular, tezgâh altı yepyeni modeliyle de dar alanların ve küçük mutfakların kurtarıcısı oluyor, yiyecek saklama problemine çözüm sunuyor.
Profilo’dan Tezgâh Altına Özel Derin Dondurucu
Profilo’nun her mutfak ve ihtiyaca göre tasarlanan yatay ve dikey derin dondurucularına şimdi de yepyeni tezgâh altı derin dondurucu modeli eklendi.
Tezgâh altı seviyesine uygun olarak tasarlanan Profilo’nun yeni derin dondurucusu, 3 çekmecesi ve 92 litrelik iç hacmiyle dar alanlara çok uygun.
A++ enerji sınıfına ait ürün, 139 kWh enerji tüketimi ile de tasarruf sağlayarak aile bütçesine katkıda bulunuyor, etleri, balıkları, kışlık hazırlıkları ilk günkü tazeliğiyle dondurulmuş şekilde saklıyor.
Kış hazırlığı yaparken derin dondurucuya konulacak ürünleri doğru bir şekilde hazırlamak ve paketlemek büyük önem taşımaktadır. İşte Profilo’dan kış hazırlıkları başlarken derin dondurucuda en verimli saklama yöntemleri:
· Yemeklere lezzet katan domatesleri derin dondurucuya koymadan önce rendeleyin ya da kalın dilimler halinde doğrayıp poşetleyin.
· Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip poşetleyin.
· Pırasa, soğan, yeşilbiber, dolma biberi yıkayıp ayıklayın ve kuruladıktan sonra haşlamadan poşetlere koyup dondurun.
· Taze fasulyeyi ayıklayın. Domatesle kavurup saklayın.
· Bamyayı güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra saplarını ayıklayın. 1kg. bamya üzerinde 1 büyük limonun suyunu gezdirin ve içine hiç kaşık sokmadan kabı sallayarak karıştırdıktan sonra poşetleyin.
· Nohut ve fasulyeyi haşlayın, porsiyonlara bölüp poşetleyip saklayın.
· Barbunya, bezelye, kuru fasulye, börülceleri 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlayın, soğuduktan sonra süzüp buzdolabı poşetlerine koyun.
· Balık, sucuk, hazır yemek ve hamur işleri: 6 aya kadar
· Peynir, kümes hayvanlarının eti ve diğer etler: 8 aya kadar
· Sebze ve meyveler: 12 aya kadar
Dondurulmuş besinlerin kalitesinin bozulmaması ve sağlıklı bir şekilde tüketebilmesi için -18 derecede öngörülmüş olan depolama süreleri de aşılmamalıdır. Bunun içinde hazırladığımız yiyecekleri derin dondurucuya koyarken hazırlanan tarihi yazmak büyük önem taşır. Üretici tarafından farklı bir bilgi verilmediği sürece aşağıdaki ürünlerin ortalama saklama süreleri şu şekildedir;
· Balık, sucuk, hazır yemek ve hamur işleri: 6 aya kadar
· Peynir, kümes hayvanlarının eti ve diğer etler: 8 aya kadar
· Sebze ve meyveler: 12 aya kadar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.