Tarih: 16.07.2017 03:07

Duygusal sağlık sorunları sona eriyor

Facebook Twitter Linked-in

 Sağlığın önündeki engeller kurum kültürü ile aşılıyor

 

 

Yüksek güven kültürü oluşturup mükemmel bir iş yeri yaratmak, çalışan potansiyelinin artmasını ve hata oranının azalmasını sağlıyor. Hata oranlarının minimuma inmesi insanların canlarını emanet ettikleri sağlık sektöründe kritik öneme sahip. Great Place to Work tarafından Amerika’da sağlık hizmeti veren şirketlere yönelik yapılan araştırmada, yüksek güven kültürüne sahip şirket çalışanlarının duygusal sağlık sorunlarının minimum seviyede olduğu belirtiliyor.

 

 

56 ülkede binlerce işletmenin ve milyonlarca çalışanın dahil edildiği çalışmalar sayesinde çalışanları ve şirket kültürünü derinlemesine analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, sunduğu analiz, verdiği yüksek güven kültürü danışmanlığı hizmetleriyle nitelikli ve sürdürülebilir sistemler kurarak şirketlerin mükemmel bir kurum kültürü oluşturabilmelerine yardımcı oluyor. Çalışan odaklı yaklaşımlar ve yüksek güven kültürü, sürdürülebilir başarıyla birlikte şirketlerin hizmet kalitelerinde büyük oranda artış elde edilmesini sağlıyor.

 

Duygusal sağlık sorunları sona eriyor

 

Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, her sektörde olduğu gibi sağlık çalışanlarının da yüksek güven kültürüne sahip iş yerlerinde çalışmaları, başarıyı ve hizmet kalitesini artırıyor. Yüksek güven kültürüne sahip ve çalışan odaklı yaklaşımlar gösteren özel ve kamu sağlık şirketleri, çalışanlarının duygusal sağlığını önceden belirleyip önlem alabiliyor. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, duygusal sağlık sorunlarının önüne geçmenin yanında sağlık hizmetlerinin kalitesini ve çalışanlarının performanslarını artırabiliyor.

 

Ekonomik performansta, hizmet ve rekabette öne çıkıyorlar

 

Yüksek güven kültürüne yatırım yapan şirketlerin müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilir başarılarını artırdıklarını belirten Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Yaptığımız araştırmalarda, güveni kurum kültürlerine dahil etmeyi başaran şirketlerin, ekonomik performans, hizmet kalitesi ve rekabet konularında öne çıktıklarını görüyoruz. Amerika ve Avrupa’daki şirketlerin, çalışan odaklı yaklaşımlarının en temel noktalarından birini sağlık konusu oluşturuyor. Amerika ve Avrupa’daki şirketler, duygusal açıdan güçlü çalışanların, şirketlerin verimliliklerini artırdığının bilincinde. Analizlerimizde, sağlık sektöründeki şirketlerin çeşitli uygulamalar ile çalışanlarının duygusal sağlık sorunlarını en aza indirdiklerini görüyoruz.” dedi.

 

Türkiye’nin bu fırsatı ıskalama lüksü yok

 

Gelişmiş ülkelerdeki refah seviyelerinin sadece ekonomik göstergelerle değil, sağlık alanına yapılan yatırım ve kullanılan uygulamaların gelişmişliği ile ölçüldüğüne dikkat çeken Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de sağlık sektöründe kurum kültürü uygulamalarının geliştirilmesi için bazı çalışmalar yapılıyor fakat bu çalışmaların yeterli düzeyde olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Yeni teknolojilerin hızla benimsendiği Türkiye’de, gerek özel gerekse kamu kurumlarının kurum kültürü alanındaki çalışmalara hızlı uyum sağlamaları gerekiyor. Türkiye’de kurum kültürünü stratejik hedef olarak gören sağlık kurumları, verimliliklerini ve müşteri memnuniyetini dikkat çekici oranda artıracaklardır.”

 

Great Place to Work Hakkında:

 

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work’ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunarken, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —