Tarih: 01.01.0001 00:00

15 Temmuz Şehitleri Beyoğlu’nda Anıldı

15 Temmuz şehitleri Beyoğlu’nda düzenlenen özel programla anıldı. Törende Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in heykelinin bulunduğu platformda açılan Anı Defterini imzalayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bize bir ?

15 Temmuz Şehitleri Beyoğlu’nda Anıldı
 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen FETÖ işgalci Darbe Girişimi esnasında şehit olan 249 vatandaşlarımız için Beyoğlu'nda anma töreni düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda kurulan 15 Temmuz Etkinlik Alanında gerçekleştirilen törene; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, MHP İstanbul İl Başkan Vekili Osman Gür, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Avukat Kezban Hatemi, İş Adamı Zeynel Abidin Erdem ve Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin’in yanı sıra iş, kültür sanat ve akademik camiadan çok sayıda isim katıldı.

 

KONUKLAR ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, konuklar Taksim Meydanı’na getirilen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in heykelinin bulunduğu platformda açılan Anı Defterini imzaladı. Daha sonra protokol konuşmaları ile devam eden programda, şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz Belgeselleri yayınlandı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği gecede Ünlü Sunucu Balçiçek İlter, Diriliş Ertuğrul oyuncularıyla 15 Temmuz konulu söyleşi gerçekleştirdi. Yaklaşık dört saat süren program, şehitlerimiz için yapılan dua ile son buldu.

 

ŞEHİTLER TEPESİ ASLA BOŞ KALMAYACAK

Anı defterini imzalayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “15 Temmuz’da asker kılığına girmiş hain FETÖ’cüler üstümüze bombalar yağdırdı. Bizi can evimizden vurdular. O gece bizi 249 kez öldürdüler. O gece, 2193 kez yaraladılar bizi. Yılmadık, korkmadık, Şehitler Tepesi’ni boş bırakmadık. Tanklara, savaş uçaklarına, bombalara meydan okuduk. Milletçe tarihimizin en büyük destanlarından birini yazdık. 15 Temmuz’da tarihin akışını değiştirdik. Atalarımıza layık olduğumuzu; Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Gürcü’sü, Arab’ı, Çerkez’i, Roman’ıyla büyük bir millet olduğumuzu dünya aleme gösterdik. O gece, Taksim Meydanı’nda omuz omuza tuttuğumuz Vatan Nöbetine, 15 Temmuz’un 1. sene-i devriyesinde devam ediyoruz.  Bize bir ülke bırakıp cennete giden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Emanetiniz, canımızdan azizdir. Şehitler Tepesi asla boş kalmayacak. Rahmet, dua ve şükranla” ifadelerini kullandı.

 

ONLARIN YOLU YOLUMUZ OLSUN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, “15 Temmuz'un gerçek anlamı, o gece milletimizin yiğit duruşudur, seçtiklerine sahip çıkması, liderleri Recep Tayyip Erdoğan'la yeni bir dönem başlatmasıdır. O gece vurulduğunda bizi arayan genç kardeşime, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında destan yazan ecdadın torunları biziz diyen tüm gençlerimize, çocuklarıyla birlikte sokaklara fırlayan tüm hanım kardeşlerime, “Ya istiklal ya ölüm“ diyerek vatan savunması için “Ben de varım” diyerek meydanlara çıkan; tanklara, toplara meydan okuyan bütün Türkiye'ye, bütün İstanbullu kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, onların yolu yolumuz olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim, bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmayacak

Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya

Koltuk değneklerini attı, sahneye çıktı

3 Nisan’ı yüzme şenliği ile kutladı

İzmit'teki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu 

23 Nisan coşkusu salonlara sığmadı

İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek

SGM’lerde 23 Nisan şenliği

Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi

Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi

Patent ve Marka ücretleri güncellendi

Manisalı sporcular Ordu'da yarışacak

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak

MMG Bursa’da yeni başkan Ahmet Ercan Kızılcık

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.