Tarih: 01.08.2017 14:32

CHP'li Aslaner: "Anonstan 5 Saniye Sonra Işık Yanıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Küçükçekmece İlçesi Halkalı Meydanı'nda ki Sabahattin Zaim İETT Durağı'nın önünde 3 yola geçiş veren trafik ışıkları yayalara can güvenliğinin yanı sıra; telaş, acelecilik, zor anlar ve tehlikeler yaşatmaktadır. Halkalı Çamlık Parkına vatandaşların yoğun geçişlerin olduğu ve özellikle Sabahattin Zaim Üniversitesi giriş için yoldan karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenci, veli ve hocaların geçiş yaptığı 1837 nolu trafik ışıkları yayaların geçişini ve can güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Lakin araçlara uzun uzun yanan yeşil ışık, yayaların geçişine gelince 'Şimdi karşıya geçebilirsiniz' anonsundan sonra sadece 5 saniye yanıyor. Bu trafik ışığının bu kadar kısa süreli yanması başta engelli ve yaşlı vatandaşlar olmak üzere tüm vatandaşların tehlikeli anlar yaşamasına neden oluyor, bebek arabası ile karşıdan karşıya geçmek durumda olanları da tehlikeye düşürüyor. Yani, trafik ışıkları yayaların karşıdan karşıya geçmeleri için yeterli süre kadar yanmamaktadır. Bu da karşıya geçişlerde bir telaş ve aceleciliğe sebep olmaktadır. Yaya geçişinde risk yaratan bu durumun düzeltilmesi için gereğini talep ediyoruz” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Temmuz ayı Meclis toplantısında İBB Meclisi CHP Üyeleri Av. Erhan Aslaner ve Ali Delen imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge:

 

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

 

Önerge Konusu: Küçükçekmece İlçesi Halkalı Meydanı'nda ki Sabahattin Zaim İETT Durağı'nın önünde 3 yola geçiş veren trafik ışıkları yayalara can güvenliğinin yanı sıra; telaş, acelecilik, zor anlar ve tehlikeler yaşatmaktadır.

 

Vatandaşlarımızın şikayetleri ve yerel medya da çıkan haber doğrultusunda; Küçükçekmece İlçesi Halkalı Semtin de yaya geçişlerinin merkezi sayılacak konumda olan, Halkalı Çamlık Parkına vatandaşların yoğun geçişlerin olduğu ve özellikle Sabahattin Zaim Üniversitesi giriş için yoldan karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenci, veli ve hocaların geçiş yaptığı 1837 nolu trafik ışıkları yayaların geçişini ve can güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Şöyle ki trafik ışıkları yayaların karşıdan karşıya geçmek için yeterli süre kadar yanmamaktadır. Bu da karşıya geçişlerde bir telaş ve aceleciliğe sebep olmaktadır. Yaya geçişinde risk yaratan bu durumun düzeltilmesi için gereğini talep ediyoruz.

 

Halkalı'da yaşayanların bir başka şikayeti de, İETT otobüslerinin Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O. durağının tabelasının olmaması. İETT durağını gösteren tabelanın yolun tek bir yanında bulunması, diğer yönde durak arayan vatandaşlara zorluk yaşatıyor. E-5 yönüne gidecek vatandaşlar orada bulunan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun önünden tabela sayesinde rahatlıkla binerken, Yarımburgaz, Güvercintepe ve Kayaşehir yönüne gidecek olan vatandaşlar, caddenin bu kıyısında İETT durak tabelası olmadığı için durağı bulamıyor.

 

İETT, bu durumu, 'Araç içi yapılan anonslar sayesinde vatandaşlar istediği yerde inebilir' şeklinde açıklasa da sesli sistemin çalışmadığı ya da ses seviyesinin düşük olduğu araçlarda sorun yaşanıyor. Anonsu duymayan vatandaşlar, durak da olmadığı için inecekleri yeri geçip, bir sonraki durakta inmek zorunda kalıyor. Bu durum, sürücülerle yolcular arasında zaman zaman tartışmalara yol açıyor. Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O. durağından Orta Mahalle yönüne gitmek için otobüse binecekler ise, durak bulamadığı için rastgele bir yerde bekliyor ve dolayısıyla çoğu kez İETT araçları durmadığı için otobüse binemiyor. Vatandaşlar, 'Caddenin diğer yönünde uygun bir yere durak tabelası konulur ve araç içi anonsların ses seviyesi denetlenirse çilemiz son bulacak' diyor. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerini ve ifadelerini İETT yetkililerine burdan iletiyor ve çözüm bulunulmasını arzu ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —