Tarih: 03.08.2017 17:59

“Sigorta Toplumsal Bir Dayanışmadır”

Facebook Twitter Linked-in

 Sigorta Toplumsal Bir Dayanışmadır”

Türkiye Sigorta Birliği’nin düzenlediği basın toplantısında sektörün 2017 yılı ilk 6 aylık sonuçları değerlendirildi. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı  Can Akın Çağlar, sektörün 2017 Haziran sonu itibariyle prim üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre % 12 artışla 23,1 milyar TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörün, ekonomiye fon sağladığını ve teminat sağlama rolüyle başta mega projeler olmak üzere GSYH’nin 35 katı sigorta güvencesi verdiğini vurguladı.

Sektörün tazminat ödemelerine de değinen Çağlar, geçen yıl sektörün toplam 23,4 milyar TL tazminat ödediğini söyledi. Çağlar verdiği bilgide 2017 yılında, günde 46.400 adet hasar gerçekleştiğini ve buna karşılık sektörün günde 108.8 milyon TL ödeme yaptığını belirtti.

 

Sigorta İle Güvenli Bir Ortam

Son günlerde yaşanan sel, dolu ve depremle ilgili sektörün üstlendiği sorumluluklar kamuoyu ile paylaşıldı. Çağlar, toplantıdaki konuşmasında yaşanan son doğal afetler konusunda sektör olarak üstlendikleri sorumluluğa değinerek, “Sigorta toplumsal bir dayanışmadır, istikrar ve güven ortamı sağlar” dedi.

Başkan Çağlar sözlerine sektör gündemindeki Zorunlu Trafik Sigortası ile Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım’daki son gelişmeleri aktararak devam etti. Trafik sigortasındaki 11 yıllık zararın 7,3 milyar TL’ye ulaştığını hatırlatan Çağlar, tavan prim uygulanmasıyla trafikte 2017 yılının ilk 6 ayında prim üretiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre % 11,5 azaldığını, poliçe sayısının ise % 4,9 artışla 8,6 milyona çıktığını söyledi.

Bireysel Emeklilik’te Son Durum

Bir diğer gündem maddesi Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım’daki son durumu değerlendiren Başkan Çağlar, BES’te katılımcı sayısının 6,8 milyona, fon büyüklüğünün de Devlet Katkısı dahil 71 milyar TL ulaştığını ifade etti. Bu yıl başlatılan Otomatik Katılım’la 26 Temmuz 2017 itibariyle sisteme giren 6 milyon çalışanın 2,6 milyonunun sistemde kaldığını cayma/çıkış oranının da % 57 olduğunu söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —