Tarih: 01.01.0001 00:00

Kursiyerlerin Gözünden ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’ Açıldı

Beyoğlu Belediyesi Fotoğrafçılık Atölyesi kursiyerleri tarafından çekilen Beyoğlu fotoğrafları, ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Fotoğraf sanatında önemli ol

Kursiyerlerin Gözünden ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’ Açıldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl açılan Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Atölyesi, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Üç ay süren eğitimlerde fotoğrafçılığa dair temel ve teorik bilgileri öğrenen kursiyerler, derslerde öğrendiklerini Beyoğlu’nu fotoğraflayarak pratiğe döktü. Kursiyerlerin çektiği fotoğraflar Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde açılan sergide sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sanatçı Halil Necipoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sergiyi gezerek fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Demircan kursiyerleri tebrik etti.

 

Gerginin açılışında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Teknoloji öyle bir noktaya geldi ki, yok olmuş bir tarihi eserin geçmişte çekilmiş fotoğrafından ölçüm yapılarak o binayı aynı yerine yeniden inşa etmek mümkün. Fotoğraf aynı zamanda tarihi bir mekânın muhafazası ve geleceğe bırakılan anlamlı bir vesikadır. Ara Güler’in Abdul Hamit Han döneminde çektiği İstanbul fotoğraflarından, yok olmuş birçok eser tıpkısının aynısı gibi tekrardan yerine yapılabildi. Okçular Tekkesi Sinan Genim hocanın eski fotoğraflardan bulup ortaya koyduğu, bu şekilde yeniden inşa edilen bir eserdir. Fotoğraf sanatında önemli olan bakmak değil, görmektir. Anı görmek, doğru açıyı görmek, doğru ışığı görmek. Dolayısıyla gören olabilmek kıymetli bir şey. Burada da artık bir sürü gören çift göz var.” dedi.

 

Kendimizi Çok Şanslı Hissediyoruz

Serginin açılışında bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Sanatçı Halil Necipoğlu ise, “Bugün buradaki çalışmaların sadece fotoğraf kısmını gördüm. Beyoğlu Gençlik Merkezi çok özel ve güzel hizmetler üretiyor. Gençlerin duygularını, yeteneklerini fevkalade dizayn ediyor. Burada musikiyle ilgili de güzel çalışmalar olduğuna bizzat şahidim. Burada çok güzel aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bir İstanbullu olarak, vaktiyle Beyoğlu’nun havasını uzun yıllar teneffüs etmiş biri olarak Gençlik Merkezinin yanı sıra bütün hizmetlerden dolayı çok mutluyuz. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Dolayısıyla bu hizmetleri üreten başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yol, iz açık olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

 

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Kursiyerlerin gözünden Beyoğlu’nu anlatan ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’nde 45 fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 20 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

Başkan Demircan’ın fotoğrafçısı olarak da görev yapan Fotoğraf Sanatçısı Timur Tahmaz tarafından verilen fotoğrafçılık kursunu tamamlayan 27 kursiyer sergi açılışının ardından düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.