Tarih: 09.08.2017 19:22

İBB Çalıştayda Buluştu; Obez Şehir Oluşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Kurucuları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu REC Türkiye ve İSBAK tarafından “Sürdürülebilir Akıllı Şehirler Çalıştayı”na belediye iştiraklerinden yaklaşık 200 uzman katıldı.

Obez-Şehir Oluşumu

 “Sürdürülebilir Şehirler” konulu çalıştayın açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, nüfus artışı, şehirleşme ve şehirlere göçün hızlanarak artmasından kaynaklanan sorunların “obez-şehir” oluşmasına, şehirlerdeki alt yapıların giderek yetersiz kalmasına neden olduğunu söyledi.

 

Teknolojik gelişmelerin ihtiyaçları da değiştirdiğini ve geçmişte hayal bile edilemeyecek teknolojilerin ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Hayri Baraçlı, “Artık ülkeler arası rekabet yerine şehirlerarası rekabet ön plana çıkıyor. Bu da sürdürülebilir akıllı şehir kavramıyla yeni bir karşılaştırma ölçütü oluşturdu. Akıllı şehirler, yalnızca teknoloji anlamına gelmiyor. Akıllı şehirlerin odağında insan var. Akıllı şehirler; insanların kaynaklarını, parasını, zamanını doğru kullanabilmesi anlamına geliyor” diye konuştu.

'İsmi Önemli Değil'

İBB Şirketlerinden İSBAK Akıllı Şehir Strateji Geliştirme Müdürü Fatih Kafalı da “Akıllı şehir ya da sürdürülebilir şehir, ismine ne dediğimizin bir önemi yok; önemli olan içeriğinde ne yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —