Tarih: 17.08.2017 16:59

Çileğin Bu Faydalarını Biliyor Musunuz..?

Facebook Twitter Linked-in

Yaz döneminin en gözde meyvelerinden olan çileği lezzeti ve mis gibi kokusu ile her yaştan insan severek tüketiyor. Enerji deposu olan çilek aynı zamanda sağlığa olan faydaları ile de sıklıkla tüketilmesi gereken meyvelerden biri olmaya aday. İşte yaz aylarında bolca çilek tüketmek için nedenler; 

Tam bir vitamin deposu

Çilek, kalsiyum, magnezyum, fosfor, B6, B12, selenyum, potasyum ve demir gibi vitaminler yönünden oldukça besleyici. Çilek tüketerek vücudunuza yararı olan pek çok vitamine de sahip oluyorsunuz.

Kolesterol düşmanı

Yapılan araştırmalara göre sık çilek tüketenlerin kötü kolesterol oranlarının daha düşük olduğu tespit edilmiş. Kolesterol şikayeti olanların her gün bu kırmızı meyveden tüketmesi faydalı.

Antioksidan etkiye sahip

Çilek yapısındaki antioksidan etkili bileşenleri ile yaşlanmaya ve kötü hastalıklara savaş açıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Cildi yumuşatıyor

C vitamini zengini olan çilek cilde sayısız fayda sağlıyor. Cildi yumuşatan ve ölü hücrelerden arındıran çileğin bu faydalarını kozmetik sektörü de çoktan keşfetmiş.

Kabızlığı önlüyor

Lifli meyvelere iyi bir örnek olan çilek kabızlığı önleyerek sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı oluyor.

Kemik sağlığını koruyor

Manganez zengini olan çilek, kalsiyum emilimini artırarak vücudun kemik sağlığını koruma adına önemli görevler üstleniyor. Sağlıklı kemikler ve iskelet sistemi için günde bir avuç çilek tüketebilirsiniz.

Diyabeti önlüyor

Tokluk hissi veren çilek aynı zamanda kan şekerini dengeleme görevini de üstleniyor ve diyabete yakalanma riskini önlüyor.

Kalp sağlığına yardımcı

Haftada üç veya dört kâse çilek yiyenlerin kalp hastalıklarına daha az yakalandığı araştırmalarla kanıtlanmış. Kardiyovasküler hastalıkları önleyen enzimlerle dolu olan çilek tam bir kalp dostu.

Göz altı şişliklerinde etkili

Çilek bünyesindeki etkin maddelerle göz altlarındaki morarma ve şişlikleri tedavi etmede yardımcı rol üstleniyor. Çilek dilimlerini 15 dakikalığına gözlerinizin altına koyarak farkı iki haftada görebilirsiniz.

Akne tedavisine yardımcı

Ciltteki bakteri ve sivilceleri temizleyen çilek sağlıklı bir cilt için önemli bir meyve. Çilek maskeleri ile sivilcelerinizden kurtulabilir ve ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —