Tarih: 01.01.0001 00:00

"Beyoğlu, Anadolu Coğrafyasının Özetidir"

Beyoğlu ile Macaristan’ın Pecs şehrinin tüm güzelliklerini bir araya getiren "İki Ulus Bir Kamera" fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “18. Yüzyılda Büyük Ozanımız A?

"Beyoğlu, Anadolu Coğrafyasının Özetidir"

Beyoğlu ile Macaristan’ın Pecs şehrinin tüm güzelliklerini bir araya getiren 'İki Ulus Bir Kamera' fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “18. Yüzyılda Büyük Ozanımız Aşık Dertli Pécs’e geldiğinde ‘Ne Hurisin, ne peri. İki güzelin birisin’ diye başlayarak yazmış şiirini. Bahsettiği iki güzelden biri İstanbul, diğeri Pécs. Üç asır sonra bugün, aynı kanaate sahibim.” dedi.

 

Beyoğlu ile Macaristan’ın Pecs şehrini tanıtan 'İki Ulus Bir Kamera' isimli fotoğraf sergisi Macaristan’ın Pecs şehrinde bulunan Cella Septichora Visitor Center’de açıldı. Macarların ve Türklerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Pécs Belediye Başkanı Zsolt Pava, TİKA Budapeşte Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Macaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan Yurtdışındaki Kültür Merkezleri Daire Başkanı Erikat Kozlik, Yunus Emre Vakfı Budapeşte Müdürü Yakup Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Beyoğlu İle Pecs ‘İki Ulus Bir Kamera’ Sergisinde Buluştu

Beyoğlu Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana Kardeş Belediyesi olan Macaristan’ın Pécs Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü “2 NATIONS 1 CAMERA (2 ULUS 1 KAMERA)” projesi ile iki tarihi şehrin güzellikleri aynı sergide buluştu. İki ülke arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimi de koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında, 14 Macar ve Türk fotoğrafçı Beyoğlu ve Pecs şehirlerinin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek fotoğrafladılar. Çekilen bu fotoğraflar 'İki Ulus Bir Kamera' fotoğraf sergisinde Macarların ve Türklerin beğenisine sunuldu. Sergi bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

 Beyoğlu Anadolu’nun Özetidir

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nu Kervansaray’a benzeterek, “Bugün dünya haritasına baktığımızda Doğuda yaşayan insanların mallarını ve kültürlerini tanıtmak için Batıya giderken, Batıdaki insanların da Doğuya giderken İstanbul, Anadolu üzerinden gitmek istediklerini biliyoruz. Bu yoğun geçişkenlik sırasında dünyadaki binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini çok iyi görüyoruz; İmparatorluklar, farklı dinler, farklı diller ve farklı kültürler. İşte Beyoğlu bütün Anadolu coğrafyasının, bütün İstanbul'un özü ve özetidir. İstiklal Caddesi’nde dolaşırken aynı zamanda Müslüman’a, Hindistan’a ve Yahudi’ye ait farklı dinlerin kiliselerini, farklı ülkelerin kültür merkezini, farklı kültürlerin mimari yapılarını ve güzelliklerini görebilir ve onlara dokunabilirsiniz.” dedi.

 Türkiye İle Macaristan'ın Dostluğu Yüz Yıllara Dayanıyor

Başkan Demircan, “Türkiye ile Macaristan'ın dostluk ve kardeşlik ilişkileri yüz yıllara dayanıyor. Bugün Macaristan’da ve Türkiye’de bu dostluğun izlerini görmek mümkün. 18. Yüzyılda Büyük Ozanımız Aşık Dertli Pécs’e geldiğinde burayı çok sevmiş ve hislerini tarihe şiirle not düşmüş. “Ne Hurisin, ne peri. İki güzelin birisin” diye başlayarak yazmış şiirini. Bahsettiği iki güzelden biri İstanbul, diğeri Pécs. 3 asır sonra bugün, aynı kanaate sahibim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sergiyi Beyoğlu’nda açacağımız günleri de hasretle bekliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Beyoğlu İstanbul’un En Gizemli Ve En Güzel Şehirlerinden Biridir

Pécs Belediye Başkanı Zsolt Pava ise, “Çok ilginç bir sergi açılıyor bugün. Göreceğiniz resimlerde iki şehrin hayatını göstermeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi Pach diğeri de İstanbul Beyoğlu ilçesi. Beyoğlu ile kültürel ilişkilerimiz yedi yıldır devam ediyor. Beyoğlu’nu saatlerce anlatabilirim. Beyoğlu İstanbul’un en gizemli ve en güzel şehirlerinden biridir. Çok geniş kültürel mirası var. Lokantalarıyla, eğlence yerleri ile meşhurdur. Fakat rahatça söyleyebilirim ki dünyanın önemli bir noktası olarak değerlendirilebilir. Başta fotoğrafçılar ve sanatçılar olmak üzerebu projeye katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

2 Ulus 1 Kamera Projesi

“2 ULUS 1 KAMERA” projesi ilk olarak 2016 yılında Macaristan Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde başladı. Macar-Türk ilişkilerinin son dönemde siyasi alanda yoğunlaşmasından sonra ayrıca sivil temaslar ve dostluk ilişkilerimizin daha da güçlenmesi amaçlanarak Ankara ve Budapeşte arasında gerçekleştirildi. Fotoğraflardan hazırlanan seçkinin 3 Ekim 2016’da Ankara’da,  daha sonra 31 Mart 2017’de Budapeşte’de sergi açılışı yapıldı. Aynı projenin Beyoğlu ve Pécs şehirlerine uyarlanmış hali de yine Macaristan Ankara Büyükelçiliğinin de destekleriyle gerçekleştirilmiş oldu.

 

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.