BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 25.09.2017 20:05:10 68 0

Beylikdüzü'nde Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Beylikdüzü Belediyesi, Ahilik Anma Haftası Etkinliği Kapsamında, Beylikdüzü Belediye Binası önünde bir program düzenledi.

Beylikdüzü'nde Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Ahilik Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven öncülüğünde düzenlenen program, çelenk koyma töreni ve saygı duruşuyla başladı. Etkinliğe meclis üyeleri, basın mensupları, muhtarlar, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.

'Hak ile Sabır Dileyip Bize Gelen Bizdendir'

Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven; “Ahilik toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran ve dayanışma ruhunu sağlayan bir olgudur. Ahiler bunu önceden fark ettiler. Ahiler sahip olunan değerlerin kaybolduğunda birliğin bozulacağının bilincindeydiler. Dil, din, köken farkı gözetmeyen bir çalışma ortamı hazırladılar. Yani ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran ve ilk kadın örgütlenmesini oluşturan eşi Fatma Bacı bir toplumda ortak değerler korundukça birlik ve beraberliğin devam edeceğini biliyorlardı.  Ahilik düzeninde iş ve meslek ahlakını  düzenli kılan kurallar geliştirilmiştir. Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir. Kendinden önce başkasını düşünmek hırs ve bencillikten uzak durmak, kendi yeteneğine uygun bir iş ile uğraşmak ahiliğin mutlaka uyulması gerektiği ahlak ve gördü kurallarını oluşturuyordu.

'Eline, Beline, Diline Sahip Ol Diyen Anadolu'da..'

Ahi kişi istediği şeyi kendinden önce başkasına isteyendir. Ahi kardeş demektir. Helal lokma demektir. Servet emek demiştir Ahi Evran-ı Veli. Bu değerleri bugün de hatırlamak kendimiz için değer edinmek esnafımız kadar toplumun tümü için karanlıktan aydınlığa çıkmak kadar elzemdir. Eline, beline, diline, aşına, işine sahip ol diyen Anadolu’da Balkanlar’da ve Kırım’da 13. YY.’dan itibaren Müslümanlığı yayan, Türk dünyasında emeğin felsefesini oluşturan  Atalarımıza ve kültürümüze çok şey borçluyuz. Vatan savunmasında toprağa düşen şehitlerimize Allahtan rahmet, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm  gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum' dedi.

'Bu Kavram Beylikdüzü'nde Kalıcı Olmalı'

Toplumda esnaf duygusunun yok olmaya başladığına dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 'Öncelikle böyle güzel bir günü gelenekselleştirme çabası içinde olan Beylikdüzü Esnaf Derneği Başkanımıza ve yöneticilerimize Beylikdüzü halkı olarak teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki bu kavramın Beylikdüzü’nde kalıcı bir uygulama olarak devam etmesi aynı zamanda birçok ilçeye örnek olur. Toplumun bazı özel lokomotifleri vardır ve yansımasıdır. Bu bağlamda esnaf gerçekten hayatımızın bir parçası. Bugünkü dünyada ve Türkiye'mizde toplumun içinde olan esnaf duygusunun ne yazık ki yok olmaya doğru gittiğini görüyoruz. Daha mekanik olarak ticari yöntemlerin uygulandığı bir ortamda yaşıyoruz. Bu işin üzücü tarafı. Esnafların hepimizin içinde farklı yerleri vardır, onlar bizim amcamız, abimiz, ablamızdır. Alışveriş yaparken başka duyguları da paylaşırız. Bu da toplumun samimiyetini olgunlaştırır' dedi.

'Çok Değerli Bir Miras'

Ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmalıyız diyen Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat şöyle konuştu; 'Öncelikle bütün İslam aleminin Muharrem Ayı'nı tebrik ediyorum. Özellikle bu ayda çekilen acıların, tutulan matem oruçlarının da Rabbimiz katında kabul olmasını temenni ediyorum. Ecdadımız bize çok değerli miras bıraktı. Ecdadımızı iyi okumamız, köklerimizi iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Ecdadımız kardeşlik ve dayanışma anlamına gelen ahiliği esnafımıza, tüccarımıza, komşuluk hukukumuza miras olarak bıraktı. Ben Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'ni tebrik ediyorum.

'Ak Parti Döneminde Esnafa Sahip Çıkılıyor'

Toplumda birçok değerimizi kaybediyoruz. Bu değerleri kaybetmememiz lazım, çünkü esnafımız bizim sabah evden çıktığımızda kapımızda simit satan insanımız, ekmeğimizi aldığımız fırıncımız, alışveriş yaptığımız bakkalımız; yani selamlaştığınız tebessüm ettiğiniz adeta robotlaşmadığınız insanlarımızdır. Bu insanlarımıza sahip çıkmamız lazım, biz bu yüzden buradayız. Biz Ak Parti hükümetleri döneminde esnafın sanatkarın yanında olduğumuzu yaptığımız hem uygulamalarla hem çıkardığımız kanunlarla hem de şuanda burada verdiğimiz desteklerle ortaya koymuş bulunuyoruz. Ben bütün esnafımızın ahilik haftasını kutluyorum. 

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.