Tarih: 01.01.0001 00:00 63

Aman Dikkat..!

Yılın bu dönemlerinde meydana gelen mevsim geçişlerinden dolayı hava sıcaklıklarında yaşanan değişimler enfeksiyonel hastalıkları da beraberinde getirdi.

Aman Dikkat..!

Hava sıcaklıklarının değişimi enfeksiyon riskini artırarak soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara zemin hazırlayarak toplu kullanım alanlarında tehlike saçıyor. Soğuğa bağlı olarak vücut direncinin düşmesi enfeksiyon hastalıklarının gelişiminde kolaylaştırıcı faktörlerdendir.

Dezenfekte Edilmeli

Kişiden kişiye öksürük ve hapşırık ile ortama yayılarak bulaşabileceği gibi, çevredeki cisimlere tutunma ve bu cisimlerin özellikle çocuklar tarafından ağızlarına götürmeleri şeklinde de bulaşabilir. Bu nedenle her gün düzenli olarak özellikle okulların, toplu taşıma araçlarının, hastanelerin dezenfekte edilmesi gerekmektedir.  Dezenfektasyon çalışmaları, alerjik rahatsızlıkların ve bulaşıcı hastalıkların oluşması ihtimalini engelliyor.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.