GÜNCEL 29.09.2017 12:16:02 62 0

Şahin; "Dünyanın En Kaliteli Lisesi Olacağız"

Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Rosvita- Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonu inşaatına ziyarette bulundu.

Şahin; "Dünyanın En Kaliteli Lisesi Olacağız"
 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında hizmete başlayan Rosvita- Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun inşaatına ziyarette bulunan Gürbüz; ' Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu spor tesisini ziyarette bulunma amacıyla bugün burada toplandık. Sanayi ve eğitimi bir araya getirmenin en temel noktası olan meslek liselerimizin eğitim kalitesini yükseltmek bizim temel görevlerimizin başında gelmektedir.

'Türkiye'nin üretmekten başka yolu yok'

Eğitimin yanı sıra çocuklarımızın sportif faaliyetleri de onların gelişimi için büyük önem arz eder. İlçede farkındalık yaratmak adına farklı şeyler yapmalıyız. Mesleki Teknik eğitime daha fazla ağırlık vermemiz lazım ki üretim olsun. Türkiye'nin üretmekten başka yolu yok. Petrolümüz, doğalgazımız yok. Dışarıdan alıyoruz. Üretime dayalı çalışmalarımızın temelini liselerde atacağız. Takım halinde çalışmanın ne kadar verim getirdiğinin farkında vardık. Bu konuda da tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

'Dünyanın En Kaliteli Lisesi'

Dünyanın en kaliteli meslek lisesi olacaklarını vurgulayan Rosvita- Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Şahin; 'Üç sene sonra Dünyanın en kaliteli meslek lisesi olacağız; buna öğretmenlerim ve öğrencilerimle can-ı gönülden inanıyorum' diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti; Yapılan spor salonu 6-7 ay içerisinde faaliyete geçecek. Ek olarak Büyükşehir Belediyesinin de sağladığı katkılarla güzel bir peyzaj çalışması yapılırsa burada hem spor yapılır hem de bilim-ilim üretilen bir kurum haline gelir. Okul, öğrencilerin gözünde kaçılacak bir mekan değil de, yaşanılacak bir mekan haline geldiğinde daha fazla verim alır, ilim ve bilim üretiriz. Hedefimiz bu yöndedir. Bu hususta İstanbul Ticaret Odası'nın vermiş olduğu büyük destekler inşallah bizi hedeflerimize götürecek.

Uluslararası Geçerli Sertifika

Cumhurbaşkanından tutun Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar herkes, ülkenin geleceğinin meslek liselerinde olduğuna inanmış durumdadır, herkesin bir mesleğinin olması açısından meslek liselerinin yeri çok önemli. Artık meslek liselerimizde öğrencilerimize, Dünyanın her yerinde geçerli Europass Mesleki Yeterlilik sertifikası verilmektedir. Bu sertifikalarla mezunlarımız yurtdışında iş imkanı elde etmektedir. Bu da bizi iş garantili okul olma sıfatını veriyor. Bize verilen tüm imkanlar için teşekkür ediyoruz.'

Okul müdürüyle masa tenisi oynayan ve öğrencilerle de yakından ilgilenen Gürbüz, öğrenci ve öğretmenlerle anı fotoğrafı çektirerek ziyaretini sonlandırdı.

Ziyarete katılanlar arasında İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Mustafa Büyükdede de yer aldı. Büyükdede, hamiliğin 8 okulla başladığını ve bu sene 15 okul olduğunu, her meslekten 1 okul seçmeye özen gösterdiklerini vurguladı.



Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.