Tarih: 01.01.0001 00:00 71

"Eşit ve Özgür Bir Hayat İçin"

“Eşit ve Özgür Bir Hayat İçin Bu Yasalar Böyle Geçmez” sloganıyla Türkiye genelinde kampanya başlatan kadınlar, mücadeleyi yükseltmek için 1 Ekim'de sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

"Eşit ve Özgür Bir Hayat İçin"

TBMM Önünde Buluşacaklar

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren Nüfus Hizmetleri Kanunu'ndaki değişikliğe ve kadınlar için tehdit oluşturan Mağdur Hakları Kanunu tasarısına karşı kadınlar tüm Türkiye'de kampanya başlattı. “Eşit ve Özgür Bir Hayat İçin Bu Yasalar Böyle Geçmez” sloganıyla 1 Ekim'de çeşitli illerde eylemler gerçekleştirecek olan kadınlar, 2 Ekim'de Ankara'da TBMM önünde buluşacak.

'Sorunlara Çözüm Olmayacak'

Kadınlar, tasarının  iddia edildiğinin  aksine kadınların yaşadığı hiçbir soruna çözüm olmayacağını şu ifadelerle anlattı:

'Müftülere verilen nikah kıyma yetkisinin %40 oranlara ulaşan ensest vakalarına, çok eşli evliliklere, kadına yönelik şiddet sonrası elini kolunu sallayarak gezen zanlılara karşı hiçbir çözüm olmayacağı aksine mevcut baskı ve istismarı arttıracağı bizler açısından çok nettir. Bu düzenlemeler bir ihtiyaca cevap vermediği gibi, inancı, düşüncesi mevkisi ne olursa olsun kadınların mevcut hiçbir sorununa da çözüm olmayacaktır. Düzenlemenin vaat ettiği daha güvencesiz, daha yoksul ve daha az özerk kadınlardır.'

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.