BÜYÜKÇEKMECE 2.10.2017 16:15:32 139 0

Çakmaklı Çöp İstasyonu Mu..?

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin ardından yapılan basın toplantısında ilçenin sıkıntıları dile getirildi. Toplantıda özellikle Çakmaklı Çöp İstasyonu, Devlet Hastanesi ve Bölge Adliye Binası’na değinildi.

Çakmaklı Çöp İstasyonu Mu..?

Hem Zaman Hem Yakıt Tasarrufu

Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol; “ Düşünülenin ve söylenenin aksine bu bölgeye yapılacak olan istasyon, açık depolama alanı ve vahşice çöp biriktirme alanı olarak kesinlikle kullanılmayacak, bir aktarma istasyonu olacaktır. Burası Kemerburgaz Çöplüğü ile karıştırılmasın. Hiç bir şekilde çevreye zarar verecek bir etmen kesinlikle söz konusu değildir, çevre ve hava kirliliği, koku gibi rahatsız edici olaylarla karşı karşıya kalınmayacak. Biz halkın mağduriyeti olduğu zaman halkın yanında oluyor ve sorunlara çözüm buluyoruz. Bu istasyon hem zaman tasarrufu hem de yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

Yerinde Bir Çalışma

Bu alanın sadece mezarlık alanı olarak da kullanılabileceği konuşuluyor fakat Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu alan Büyükşehir Belediye’sine satılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılacak olan çalışmalara karışma gibi bir yetkimiz bulunmamaktadır. Yapılacak aktarma merkezi yerinde bir çalışmadır ancak, adı Çöp Aktarma İstasyonu olarak geçtiği için kötü bir şeymiş gibi belirtiliyor. Buradaki ince ayrıntılara dikkat etmek gerekir.” 


Tam Tarih Veremem

Büyükçekmece’de yapılacak olan çalışmalar hakkında da yöneltilen sorulara cevap veren Erol, “ Hastane yapım aşaması bitmiştir. Hastane çalışmaları İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılacaktı fakat İl Özel İdaresi kapatıldığından dolayı çalışmalar aksadı. Hastanenin hizmete açık hale gelmesi an meseledir ancak, tam bir tarih veremem” dedi.

Bölge Adliye Binası Büyükçekmece’de Olmalı

Toplantıda yer alan Ak Parti Meclis Üyesi Av. Abdullah Erenoğlu; “Büyükçekmece’ ye yapılması planlanan Bölge Adliye Binası bölgeye önemli bir prestij katacaktır. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na gidip bizzat konuya açıklık getirerek Büyükçekmece’de kalmasını sağladık. Fakat Büyükçekmece Belediyesi gerekli yeri göstermezse proje büyük ihtimalle Esenyurt bölgesine gidecektir. Esenyurt’un da Ak Parti bölgesi olmasına rağmen ben yerel bölgenin Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olarak binanın Büyükçekmece’de kalmasını istiyorum. Bu projede Belediye Meclisi’nde olan arkadaşlarım adına emeğim geçmiştir. Konunun bir an önce sonuca bağlanmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Önemli Olan Beynim ve Düşüncelerim”

 Av. Abdullah Erenoğlu’na yöneltilen soru farklı bir konudan oldu.  “ Belediye Meclis Üyeleri ve siyasilerin kılık kıyafetine özen göstermesi gerekir, sonuçta bizleri temsil eden ve örnek olan kişilerdir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna Erenoğlu; “Ülkemizde bu kalıpları kırmamız gerekiyor. Tabi ki de herkes gibi bizlerde kıyafetlerimize özen göstermeliyiz ancak, burada önemli olan benim kıyafetim değil beynim ve düşüncelerimdir. Eğer ben işimi en iyi şekilde yerine getiriyor ve görevimi tamamlıyorsam kıyafetimin pek de bir önemi yoktur. İlla takım elbise giyme zorunluluğu burada biraz basit kalır. İnsan nasıl rahat hissediyorsa o şekilde giyinmelidir. Tabi bunu da en uygun şekilde yerine getirmelidir. “ ifadelerini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.