Tarih: 01.01.0001 00:00

Çok Sayıda Şair ve Yazar Beyoğlu'nda Buluşacak

Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" başladı. Yedi gün boyunca Türkiye’den ve Yurt dışından çok sayıda şair ve yazarı bir araya getirecek olan festival, 7 Ekim

Çok Sayıda Şair ve Yazar Beyoğlu'nda Buluşacak

 Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen '10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali' başladı. Festivalin Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine sanat, iş ve medya dünyasının yanı sıra çok sayıda yerli, yabancı genç yazar ve şair katıldı. Almanya'dan Alexandru Bulucz, Belçika'dan Charlotte Van den Broeck ve Maarten Inghels, Macaristan'dan Hajnal Csilla Nagy, Hindistan'dan Sonnet Mondal, İspanya'dan Maria Sevilla ve Azerbaycan'dan Şehriyar Del Garani'nin kendi şiirlerini okuduğu gecede, Senem Diyici Trio da sahne aldı. Festivalin açılışında ayrıca Ahmet Kot'un küratörlüğünü üstlendiği ve ünlü şairlerin ilk şiirleri üzerinden tasarlanan 'İlk Eserler Sergisi' de sanatseverlerle buluştu.

 'Sizleri Ağırlamaktan Mutluyuz'

Gaziantep'te düzenlenen 3.Turizm Şurası  öncesi, Yerel Yönetimler ve Turizm Komisyonu toplantısına katıldığı için açılış programına gelemeyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gönderdiği mesajla konukları selamlayarak, “İstanbul’u muhafaza etmek ve güzelleştirmek bizim vazifemiz. Bu duygu dünyasını korumak sanatla, şiirle ve edebiyatla mümkündür. Buna yardım etmekse bizlerin görevidir. Tüm bunların yanı sıra bir sanat eseri gibi insanlığın ellerinde yükselen İstanbul’un, sanatla, şiirle, edebiyatla bağını güçlendirmek ziyadesiyle önemlidir. Emek Sinemasının çatısının altında, İstanbul’un kalbi kabul ettiğimiz Beyoğlu’nda sizleri ağırlamaktan çok mutluyum. Böyle kıymetli bir festivale ev sahipliği yapmak bizleri onurlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

                                                                                                                                                                                                                                                                          

Festivalin kurucu direktörü Adnan Özer, açılışta yaptığı konuşmada, festivale bu güne kadar 200'den fazla şairin katıldığını belirterek, 'Türkiye'nin artık uluslararası platformda en genç kuşağa sunulabilecek çok kuvvetli bir dokümanı var. Bu projenin adı 'İstanbul29'. Türk edebiyatı artık dünyada yeterince tanıtılacak. Bu konuda edebiyatçılarımız adına Kültür ve Turizm Bakanlığına çok teşekkür ederim. Bu çalışmalar onların katkılarıyla hazırlandı.' diye konuştu.

 'Birçok Şair Türk Edebiyatını Tanıyacak'

Festivalin onursal başkanı Doğan Hızlan da İstanbul'un sanat alanında birçok yerin başkenti olduğunu ifade ederek, 'ülkeleri ve o ülkelerin insanlarını tanıtmak edebiyatçılara düşer. Bu festivalde de yurt dışından gelen birçok şair Türk edebiyatını, onun ötesinde Türk insanını ve Türkiye'yi tanıyacak. Şiirimiz gerçekten çok önemli özellikleri taşıyan bir şiir. Onun için buradaki şairleri de yurt dışından gelen şairler tanıyacak. Bu tür dostluklardan bir edebiyat, bambaşka bir dünya doğacak.' dedi.

 Çok Sayıda Şair ve Yazar Biraraya Gelecek

Danışma kurulu Prof. Dr. Turan Koç, Doç. Dr. Oktay Taftalı ve Mehmet Hakkı Suçin'den oluşan festivalde 'Şiir Hatları Vapuru' etkinliğinin yanı sıra şiir okumaları, imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilirken, bu etkinliklerde Güray Süngü, Handan İnci, Turan Koç, Oktay Taftalı gibi isimler de gençlere moderatörlük yapacak. Bugüne kadar 42 ülkeden şairleri ağırlayan festivalin etkinlikleri bu yıl Grand Pera, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Goethe Enstitüsü Kütüphanesi, Mephisto Kafe, İnsan Kitabevi, Fatih Pages Kitabevi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Pera Müzesinde yapılacak. Türkiye'den yaklaşık 30 şairin katıldığı festivalde; Finlandiya, İrlanda, İtalya, Portekiz, Romanya, Mısır, Irak, Suriye ve Ukrayna'dan şairler de yer alacak. Festivali 7 Ekim'de sona erecek.

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.