Tarih: 01.01.0001 00:00

Belediyeden Devrim Gibi Yenilik..!

Çöp arabası mahalleye yaklaştığında mahalleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü alayım’ diyebileceği bir sistem kurduk. Beyoğlu’nda akıllı temizlik kusursuz Beyoğlu derken kastımız buydu.”

Belediyeden Devrim Gibi Yenilik..!
 Beyoğlu Belediyesi’nden Devrim Gibi Yenilik

BEYOĞLU’NDA AKILLI ÇÖP TOPLAMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN:

“ÇÖPÜN SOKAKLARDA KALIŞ SÜRESİNİ KISALTARAK HİJYENE KATKIDA BULUNMUŞ OLUYORUZ”

 

               

Beyoğlu Belediyesi, yenilediği çöp toplama araçlarını akıllı sistemlerle donattı. Çöpün yerde kalma süresi minimuma indirecek araçları kamuoyuna tanıtan Başkan Demircan, “Çöp arabası mahalleye yaklaştığında mahalleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü alayım’ diyebileceği bir sistem kurduk. Beyoğlu’nda akıllı temizlik kusursuz Beyoğlu derken kastımız buydu.” dedi.

 

Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği Beyoğlu’nda, temizlik çalışmalarının daha düzenli yürütülebilmesi için yeni bir döneme geçiliyor. Katı atık toplamada kullandığı araç filosunu yenileyen Beyoğlu Belediyesi, yenilenen temizlik araçlarını akıllı sistemlerle donattı. Taksim Meydanı’nda görücüye çıkan araçların tanıtım lansmanına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ardından gerçekleştirilen saha uygulamasıyla test edilen araçlar büyük beğeni topladı.

 

TEMİZLİK İŞÇİLERİNDEN OLUŞAN KORO GÖZ DOLDURDU

Yeni temizlik araçlarının tanıtıldığı lansman, 14 temizlik görevlisinden oluşan koronun verdiği konserle renkli görüntülere sahne oldu. Koronun yanı sıra enstrüman olarak 3 Adet çöp konteyneri, 2 Afet Süpürme faraşı, 2 Adet Kar Küreme Küreği, 1 Adet Bağlama, 1 Adet Davul, 1 Adet Zurna ve 1 Adet Gitarın kullanıldığı konserde Mehter Marşı ve Türkiye’m şarkısı seslendirildi. Temizlik görevlileri sergilediği başarılı performansla katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

 

AKILLI TEMİZLİK KUSURSUZ BEYOĞLU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan lansmanda yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nda temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Geçen 14 yıl içresinde kendi zamanında en çok memnuniyetin oluştuğu hizmetimizin başında Çöp ve Temizlik Hizmetlerimiz geliyor. Malum Beyoğlu’nun sokakları dar sokaklar dar olduğu için her yere çöp konteynırı koyamıyoruz. Bununla mücadele etmek için Beyoğlu Belediyesi araç filolarını çoğalttı ve sokakların büyüklüklerine göre tip tip araçlar ürettirdi. Amaç hem sokaklara rahat girsin, hem de sürekli çöpleri toplasın. Dar sokaklarda, çöp konteynırı koyamadığımız yerlerde her gün çöp toplamak zorunda olduğumuz için çöp arabası oraya yaklaştığında mahalleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü alayım’ diyebileceği bir sistem kurduk. Böylelikle çöpün sokaklarda kalış süresini kısaltarak hijyene katkıda bulunmuş oluyoruz. Beyoğlu’nda akıllı temizlik kusursuz Beyoğlu derken kastımız buydu.” dedi.

 

AKILLI ARAÇLAR SOKAĞA GİRERKEN VATANDAŞLARA BİLDİRİM GÖNDERİLECEK

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, katı atık toplama işlerinde kullandığı 73 araçlık filosunu, son teknolojiyle donatılmış çevre dostu araçlarla yeniledi. Yenilenen araçlar GPS Sistemi (Global Positioning System) ile Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen Smart Beyoğlu aplikasyonuna entegre edildi. Bu sayede çöp arabası sokağa yaklaştığında Smart Beyoğlu uygulaması üzerinden mahalle sakinlerine bildirim gönderilecek. Bildirimi alan vatandaşlar çöplerini indirerek çöp arabasına teslim edecek. Bu sistemle sokaklarda oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.

 

TERTEMİZ BEYOĞLU İÇİN 7-24 MESAİ

 “Tertemiz Beyoğlu” için 348 personel 3 vardiya halinde 7-24 çalışıyor. Günlük ortalama 340 Ton çöp, 12 Ton moloz, 10 Ton da eşya toplanıyor. Atıkların toplanmasının yanı sıra belirli noktalara konulan koruganların ve konteynerlerin temizliği de düzenli olarak yapılıyor. Böylelikle çöpün yerde kalma süresi minimuma indirilerek ilçe sakinlerine temiz bir çevre sunulmuş oluyor.

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.