Tarih: 01.01.0001 00:00 108

Vicdan Konvoyuna, İnsani Destek…

İHH İnsani Yardım Vakfı Beylikdüzü şubesi düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, tam 7 yıl oldu Suriye savaşı başlayalı. Yüz binlerce insan tüm dünyanın gözleri önünde canlı yayında katledildi.

Vicdan Konvoyuna, İnsani Destek…

BİR DÜNYA KADIN,

VİCDANLARI HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN

VİCDAN KONVOYUNU YOLA ÇIKARIYORUZ

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Beylikdüzü şubesi düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında,

tam 7 yıl oldu Suriye savaşı başlayalı. Yüz binlerce insan tüm dünyanın gözleri önünde canlı yayında katledildi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Beylikdüzü şubesinde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına başkanı Ahmet Arslanoğlu, başkan yardımcısı İhsan Yüksel, kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

“15.000 Çocuk Can Verdi”

Öyle kendiliğinden değil. Bombalar bedenlerini parçaladı, tonlarca enkaz altında kaldılar, klor/sârin/kimyasal gazları çırpına çırpına soludular. Kimisinin küçücük bedeninde işkence metotları denendi. Tespit edilebilen 13.581 kadın Suriye rejiminin zindanlarında işkence ve diğer zalimane muamelelere maruz kaldı ve tecavüze uğradı.

 

“6.736 Kadın Zindanlarda Ölmeyi Bekliyor”

Şu an 417’si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6.736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor, Suriye Rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor. Tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan bazıları intihar ettiler. Bu hapishanelerden kurtulanlardan bazıları aramızda ve bir gün kendilerine yapılanların hesabının sorulması umuduyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar. 

 

Kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz tutulma uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindedir. Bilinen tek gerçek şudur ki Suriye Rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanmaktadır. 

 

 

Soruyoruz: Bu kötülüklere maruz kalan kadınlar hangi uluslararası mekanizmanın, hangi devletin, hangi sivil kurumun, hangi merciinin masasında gündem edilmekteler?

Biz kadınlar, Suriye zindanlarındaki kız kardeşlerimizin acı ve çaresizlik içerisindeki çığlıklarını duyuyoruz. 7 yıldır bekliyoruz. Kimse onlar için bir çaba içerisine girmiyor.

 

 

Artık Yeter!

Onlar oradalar. Acı çekiyorlar. Bizi bekliyorlar. Duymanızı istiyoruz. Görmenizi istiyoruz. Onlar için bir şeyler yapmanızı istiyoruz. 

Biz onları kurtarmak için bir şey yapmaya karar verdik. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için ‘Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu’nu yola çıkarıyoruz.

 

 Amacımız: 

Kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmek, Suriye’de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak

Tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmektir. 

 

 

Biz kadınlar 6 Mart 2018 tarihinde sabah basın açıklaması ile İstanbul’dan otobüslerle yola çıkacağız ve sırayla İzmit, Sakarya, Ankara, Adana şehirlerinden geçerek Suriye sınırına ulaşacağız. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” sabahı Hatay’dan dünyaya sesleneceğiz. Sembolümüz olan 6.536 adet oyalı yazmayı mahpus kadınlarımızın adına taşıyacağız.

 

 

Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkaracağımız uluslararası nitelikli ve sadece kadınlardan oluşan ‘Vicdan Konvoyu’na herkesi davet ediyoruz.

 

 

Vicdan Konvoyu’ Suriye’deki mazlum kadınların sesidir. 

Sizler de sesimiz olun ve sesimiz zindanların duvarlarını yıksın! 

 

 

 

WORLDWIDE WOMEN

START THE JOURNEY OF THE CONSCIENCE CONVOY

TO AWAKE CONSCIENCE

 

The ongoing war in Syria started exactly seven years ago. Hundreds of thousands people have been killed during in front of the world’s eyes. Over 15,000 children lost their lives, not by normal death but by bombs which shattered their bodies. They have been buried under tons of debris, inhaled chlorine, sarin and other forms of chemical gas until life left slowly and painfully their little bodies. Some were subject to torture methods. An identified number of 13,581 women were subjected to torture, rape and other inhuman treatment in the prisons of the Syrian regime.

 

 

Currently, 6,736 women, of whom 417 are young girls are still living under this brutality, waiting for death in these prisons. Unidentified numbers of rape and torture victims have committed suicide. Some of the women who survived this cruelty are amongst us, holding on to life with the hope that accountability will be received for what have been done to them.

 

 

According to International law sexual assault against women, torture and unlawful detention are all war crimes and crimes against humanity. The known truth is that the Syrian regime uses rape as a weapon of war in Syria.

Our question is: In which international mechanism, state, civil authority or other responsible mechanisms 

are these women, who are exposed to this cruelty on the agenda?

We as women hear the painful and desperate screams of our sisters in the Syrian prisons. We have been waiting for seven years. Not a slightest effort was made for them.

 

 

Enough!

They are waiting for us while they suffer in these prisons. We want you to hear their voices and see them. We want you to do something for them.

We decided to take action in this matter.  We as women from Turkey and from all around the world are taking the path of the Conscience Convoy for Syrian women who are unlawfully held and tortured in Syrian prisons to make their voices heard and to demand their release.

 

 

Our goal:

To bring attention to women's growing suffering caused by torture, rape, execution, unlawful imprisonment and exile since the beginning of the Syrian war 

To start an initiative and call for the release of all girls and women prisoners held in Syria due to war

 

 

To invite all humanity to take effective measures to protect women during wars

We will start our journey from Istanbul on Tuesday March 06, 2018 after a press release. We will pass through the cities of Izmit, Sakarya, Ankara and Adana before reaching the Turkish-Syrian border. On March 08 which marks the World Women's Day, we will  make a call out to the entire world from the border city of Hatay. As a symbol, we will carry 6,536 pieces of embroidered scarves for every single imprisoned Syrian woman.

 

 

We invite everybody to join and support the International Conscience Convoy for the imprisoned Syrian women which will be made only by women.

The 'Conscience Convoy' is the voice of the oppressed women in Syria.

Join us to be part of our voices to break down together the prison walls!

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.