Marmara Denizi açıklarında yakalanan 2 dev fener balığı görenleri şaşkına çevirdi. Normallerinden 20 kat daha büyük olan devasa fener balıkları ortalama 40 kilo.
-GÖRENLER ŞAŞTI KALDI
-DEV BALIKLAR MARMARA’DA YAKALANDI
-SEVİMLİ CANAVARLAR MARMARA'DA YAKALANDI
Marmara Denizi açıklarında yakalanan 2 dev fener balığı görenleri şaşkına çevirdi. Normallerinden 20 kat daha büyük olan devasa fener balıkları ortalama 40 kilo. Bir müddet Yeşil vadi Balıkçı Kenan tesislerinde sergilenecek olan fener balıkları daha sonra mumyalanıp Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde yerini alacak.
FENER BALIĞININ DEDESİ
Normallerinden 20 kat daha büyük olan fener balıkları görenleri hayrete düşürüyor. Marmara Denizi açıklarında balıkçı ağlarına takılan fener balıkları toplamda 40 kilo ağırlığa sahip. İstanbul'un ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı devasa fener balığını Marmara Denizi'nin prensesi olarak adlandırdı. Denizde 10 kilometre hızla yüzebildiğini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, 'Gövdesi çok büyük kanat açıları çok küçük. El şeklinde kanatları olan bir balık. İri ve sık dişleri var. Ağız içinde ve dil üzerinde de bulunan çok sayıda dişleri var. Bu balığın ağzına giren bir balığın dışarıya çıkıp tekrar kurtulması mümkün değil. Fener'in dedesi bir balık' şeklinde konuştu.
İLGİNÇ AVLANMA TEKNİĞİ
Fener balığının çoğu insan tarafından bilinmeyen bir özelliğini de anlatan Balcı, 'Bunun gövdesi çok büyük kanat açıları ise çok küçük. Denizlerde hızlı değil. Bunun kanatları da el biçimindedir. Kendisini kuma veya yosunların içerisine gömer. Adını aldığı feneri de buradadır bu böyle fener gibi parlar. Parlayan et şeklinde olan fenerini balıklar yemeye gelince hemen ağzını açar ve o balığı da yutar. Bunun avlanma şeklide budur. Bazı balıklar vardır 150 kilometre hızla yüzer. Bu da 10 kilometre 5 kilometre hızla yüzüyor. Bu balık 21 kilo ağırlığında normal boyutunun 11-12 katı büyüklüğünde' diye konuştu.
BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Fener balığını görenlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kenan Balcı, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin sıraya girdiğini söyledi. Dev balığın mumyalandıktan sonra Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde sergileneceğini söyleyen Balcı, “Normal bir fener balığının tam 20 katı büyüklükte. 2 gün sergiledikten sonra bu devasa balıkların etini müşterilerimize ikram edeceğiz omurgasını ve kafasının da mumyalayıp Türkiye’nin ilk ve tek Deniz Canlıları müzemizde sergileyeceğiz’ dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.