Tarih: 09.04.2018 15:41

Çocukların Doğa Sevgisi...

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Minik Öğrencilerden Minik Kuşlara Yuva

Şamlar Tabiat Parkı’nda piknik sezonu, renkli bir etkinlikle açıldı. Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, rengârenk boyadıkları kuş yuvalarını ağaçlara astı.

Minik kuşlara yeni yuvalar hazırlayan öğrencilerin heyecanına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da ortak oldu.

 

Başakşehirlilerin dinlence ve eğlence alanlarının başında gelen Şamlar Tabiat Parkı, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla konuklarını ağırlamaya başladı. Haydi Pikniğe ve Kuş Yuvası Asma etkinliğine katılan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte doğayla başbaşa keyifli bir gün geçirdiler.

Oyun parkurları, sürpriz gösteriler ve çeşitli oyunlarla eğlenen minik öğrenciler, Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve hayal dünyalarını yansıtacak renklerle boyadıkları kuş yuvalarını doğaya bıraktılar.

Proje kapsamında hayallerindeki kuş yuvalarını yapan öğrencilerin heyecanına ve mutluluğuna Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da ortak oldu. Etkinlikte ağaca ilk kuş yuvasını Başkan Kartoğlu astı. 

Öğrencilerin mutluluğunun gözlerinden okunduğuna dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Bugün burada çocuklarımızın heyecanını paylaşmak istedik. Kuş Yuvası projesi ile doğayı ve çevreyi tanımalarını,  kalplerine hayvan sevgisini aşılamayı istiyoruz. Sanırım başarılı olduk ki, hepsinin gözleri pırıl pırıldı ve mutlulukları yüzlerine yansımıştı” diye konuştu.

Başkan Kartoğlu, 'Haydi Pikniğe' etkinliği kapsamında da Şamlar Tabiat Parkı'na gelen Başakşehirlilerle bir araya geldi. Piknik alanında masaları tek tek gezen Kartoğlu, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. Başkan Kartoğlu, “Haydi Pikniğe” diyerek tüm Başakşehir halkını Şamlar Tabiat Parkı'na davet etti.

Şamlar Tabiat Parkı'nda piknikten Başakşehir’de yaşayan herkes ücretsiz faydalanabilecek. Pikniğe tüm okullar, kurumlar, site yönetimleri ve vatandaşlar başvurabilecek. Detaylı bilgi ve başvuru için 444 0 669 nolu telefondan İletişim Merkezi’ne ulaşılabilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —