Tarih: 01.01.0001 00:00

Ramazan sevinci ve bereketi

On bir ayın sultanı Ramazan, Başakşehir’de yine bir başka yaşanacak. Başakşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği iftarlar, Ramazan stantları, sahne programları ve çocuk etkinlikleriyle Ramazan’ın ruhu tüm ilçeyi kuşatacak.

Ramazan sevinci ve bereketi
 

Mübarek Ramazan ayının sevinci, bereketi ve manevi atmosferi, Başakşehir’in tümünde doyasıya yaşanacak.

 

Başakşehir Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da on bir ayın sultanı Ramazan’ın maneviyatına uygun program ve etkinlikler düzenleyecek. Ramazan’ın manevi atmosferini en güzel şekilde yansıtacak sahne programları ve çocuk etkinlikleri ile Ramazan’ın ruhu, ilçenin dört bir yanında 7’den 70’e herkesi kuşatacak.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İsrail terörünü şiddetle kınadığını belirterek, “Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Ramazan’ın insanlar arasında iyilik ve yardımlaşmanın en güzel şekilde yaşandığı bereket ayı olduğunu belirten Kartoğlu, şöyle devam etti: “Ramazan ayı bereket ayı birlik ve beraberlik ayı paylaşma ve kuran ayıdır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındırır. Rabbim, İslam coğrafyasında yaşanan acıların son bulmasına vesile kılsın. Allah, tüm Müslümanlara huzur içerisinde Ramazan-ı Şerifi yaşamayı ve tüm insanlara da bu huzur ikliminden istifade etmeyi nasip etsin.”

 

Sular Vadisi ve Bahçeşehir Hayatpark’ta Ramazan heyecanı

 

Başakşehir Belediyesi olarak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ı maneviyatına uygun program ve etkinliklerle ihya edeceklerini dile getiren Başkan Kartoğlu, “İlçenin en büyük yeşil alanları Başakşehir Sular Vadisi ile Bahçeşehir Hayatpark’ta kurduğumuz stantlar ve çocuk etkinlikleriyle Ramazan sevinci bu yıl da ilçenin dört bir yanında her yaş ve kesimden vatandaşça doyasıya yaşanacak” dedi.

 

Üç sokak iftarı vereceğiz

 

Mahallelerde düzenleyecekleri sokak iftarları ile komşuları iftar sofrasında bir araya getireceklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, Şunları kaydettii: “Komşuların kaynaştığı bu kardeşlik sofralarından çocuklarımızın ve gençlerimizin ilham alarak geçmiş ve gelecek arasında köprü olmasını arzu ediyoruz. Ramazan ayı boyunca ilçe mahallelerinde 3 iftar sofrası kurulacak. Sokak İftarlarının en büyüğü Başakşehir Sular Vadisi’nde 30 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilecek. Diğer büyük kardeşlik sofralarımızı da Fenertepe ve Kayaşehir Meydan’da kuracağız. Sular Vadisindeki iftarımız Türkiye’nin en büyük sokak iftarından biri. İftar sofraları ve Ramazan etkinlikleri manevi atmosferleri ile birlikte hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile oluyor.

 

Yaşlı ve engellilere iftar ve sahur yemeği

 

Başakaşehir Belediyesi, Ramazan ayında 2012 yılından beri ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin iftar ve sahur yemeklerini evlerine götürüyor. Bu yıl 182 hanede 303 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menü ulaştıracak.

 

90 STK’ya iftar yemeği

 

Ramazan boyunca ilçe genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 100 Sivil Toplum Kuruluşuna iftar yemeği verilecek. Ramazan öncesi, Kayaşehir, Bahçeşehir ve Altınşehir’de 3 tane modern yeni cami ibadete açıldı. Türkiye’nin önde gelen ilahiyatçıların katılımıyla gerçekleşen cami sohbetleri, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahilerle Ramazan’ın manevi havası yüreklere işleyecek.

 

Çocuk etkinlikleri

 

Başakşehir Sular Vadisi ve Bahçeşehir Hoşdere bölgesindeki Hayatpark’ta kurulan stantlarda manevi ayın atmosferi yaşatılırken Bilgi Evleri öğrencileri de hünerlerini sergileyecek. Cuma akşamları bilgi evlerinin kulüp öğrencileri müzik, resim, ebru, jenga, becerikli ellerim, satranç ve çeşitli yarışmalar ile hem bir yılın yorgunluğunu atacak hem de öğrendiklerini ilçe sakinlerinin beğenisine sunacak. Çocuklar için özel olarak hazırlanmış alanda minikler, kukla gösterilerinden, ödüllü yarışmalara, illüzyon gösterilerinden,gölge oyunlarına, tiyatrolara kadar farklı konsepte hazırlanan programlara katılacak, etkinlik alanlarındaki maskotları izleyecek.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Çatalca İlk Meclisini Güzel, Başkanla Yaptı

KARYA FARMA HBX-ARGE'DEN KIRMIZI ÜÇLÜ PROJESİ

Recep Erol, Ramazan Bayramı Mesajı

Türkiye’nin taşınma haritası çıktı...

Başkan Er Polis Haftası'nı kutladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.