Tarih: 01.01.0001 00:00 97

DHI Tekniğiyle Kadınlar Da Saç Ektirebiliyor

Saç dökülmesi sorunu olan kadınlar sosyal yaşamlarını kısıtlayarak daha kapalı bir yaşam tarzına sahip olabiliyor.

DHI Tekniğiyle Kadınlar Da Saç Ektirebiliyor
 DHI Tekniğiyle Kadınlar Da Saç Ektirebiliyor

Saç dökülmesi sorunu olan kadınlar sosyal yaşamlarını kısıtlayarak daha kapalı bir yaşam tarzına sahip olabiliyor.

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva saç ekim merkezi uzmanları, saç dökülmesi sorununun kadınları erkeklerden çok daha fazla etkilediğini belirtiyor.

Saç dökülmesi, saç seyrekliği ve kellik problemi kadınları çok daha fazla rahatsız edebiliyor. Estetik değerler açısından erkeklerde kabul edilebilir bir durum olan kellik sorunu kadınlar için oldukça rahatsız edici bir durum olabiliyor.

Buna rağmen geleneksel tekniklerde saçın tıraş edilmesi zorunluluğu kadınlar için saç ekimini operasyonlarını oldukça zor hale getirebiliyordu. Direkt saç ekimi (DHI) ve uzun saç ekimi olan LongHair FUE tekniği hem erkekler hem de kadınlar için saç ekimi operasyonlarını eşit derecede cazip hale getiriyor.

Dhi saç ekimi (Direct HairImplant) tekniği saçın tıraşlanması zorunluluğunu ortadan kaldıran modern tekniklerden birisidir. Bu teknik ile saç folükülleridonör bölgeden birer birer alınarak saçın döküldüğü alanlara birer birer ekilmesine imkan veriyor. Bu tekniğin getirdiği en önemli yenilik ise saç ekimi operasyonunda kesi ya da delik işlemi yapılmasına gerek olmamasıdır. Bu sayede herhangi bir şekilde yara izi oluşmuyor ve kişinin saç ekimi operasyonu geçirdiği ilk bakışta belli olmuyor.

Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi sorunu

Erkeklerde saç dökülme sorunu en çok tepe ve yan bölgelerde ortaya çıkar. Kafanın arka kısmı testosterona karşı duyarsız olduğu için bu kısımdaki saçlar genellikle dökülmez. Sadece bazı tıbbi durumlar sonucu kafanın arka kısmındaki saçlar da dökülebilir. Kadınlarda ise saç dökülmesi erkeklerden biraz daha farklı şekilde seyreder. Ön saç çizgisi kaybolacak şekilde geriye doğru tamamen çekilmez, sadece seyrelme görülür. Kafanın arka kısmı erkeklerdeki gibi dökülmeye karşı duyarsız değildi. Ancak bazı kadınlarda erkek tipi yani M şeklindeki kellik kadınlarda da görülebilir. Bu durumda kafa derisindeki var olan saçlar ya da vücut kılları dökülen alanlara transfer edilebilir.

Direkt saç ekim tekniğinin kadınlarda sağladığı avantajlar

Öncellikle saçın kesilmesine ve tıraşlanmasına gerek olmaz. DHI saç ekim tekniğinde çok ince uçlu implanterler kullanıldığı için alınan ve ekilen bölgelerde yara izi oluşmaz. Alınan ve ekilen saç kökleri herhangi bir işlemden geçirilmediği için canlılığını daha yüksek oranda korur. Tutunmama oranı çok düşük olur. Kesi ve kanal açılması gerekmediği için iyileşme süreci de geleneksel tekniklere göre daha hızlı olur. Aynı şekilde verici alanda bulunan sağlıklı saç grefti, alıcı alanlardaki seyrelmenin durumuna göre daha yoğun saç ekimi yapılabilmesine imkan sunar. Saç ekiminde esneklik tanıdığı için ön saç çizgisi başta olmak üzere saç ekiminde esneklik sağlar.

DHI tekniğinde kişiye özel tasarım yapılır

Saç ekiminden önce kişiye özel saç tasarımı için 3D simülasyon tasarım cihazlarından faydalanılır. Hasta operasyondan önce nasıl bir ön saç çizgisine sahip olacağını görebilir. Kadınlarda yüz şekline göre yuvarlak ya da oval ön saç çizgisi şekli yapılabiliyor.

Ayrıca DHI tekniği ile alınan saç kökleri doğru açı, yön ve derinlikte ekilebilir. Bu sayede saç ekimi operasyonu saç tasarımına en uygun şekilde gerçekleştirilebilir. Saç seyrelmesi sorunu olan kadınlar da günümüzün modern teknikleri saç ekimi yaptırdıkları belli olmadan saç ekimi yaptırabilirler.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #DirektSaçEkimi #KadınlaraSaçEkimi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.