Tarih: 01.01.0001 00:00

İlginç Keşif..!

Benzersiz şifalı özellikleri nedeniyle 5 bin öncesine kadar uzanan yazılı verilerde, mitolojilerde ve kutsal kitaplarda duta ve dut yaprağına verilen önemi fark eden Ziyal, araştırmalarını bilimsel verilerle desteklemek istedi.

İlginç Keşif..!
 

 

Girişimci Tijen Ziyal, Erzincan’ın Kemaliye ilçesini ziyareti sırasında tesadüfen ilgisini çeken beyaz dut üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Benzersiz şifalı özellikleri nedeniyle 5 bin öncesine kadar uzanan yazılı verilerde, mitolojilerde ve kutsal kitaplarda duta ve dut yaprağına verilen önemi fark eden Ziyal, araştırmalarını bilimsel verilerle desteklemek istedi. Sağlık açısından en değerli “süper gıda”ların* başında gelen beyaz dut ve dut yaprağı ile ilgili Ar-Ge çalışmaları, Bezmiâlem Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Tübitak Gıda Enstitüsü iş birliği ile yürütülüyor.

 

Toprağın sunduğu hazineyi insana ulaştırma düşüncesi ile Immunflex markasını yaratan Tijen Ziyal, bugün dut kurusundan dut pekmezine, hatta dut unu ve dut yaprağı çayına kadar pek çok ürünü, besin değerini azami seviyede koruyarak, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin kullanımına sunuyor.

 

Ziyal, katma değerli ürünlerle büyümenin ülke açısından önemini vurgulayarak öncelikle ABD ve bazı Avrupa ülkelerini hedef pazarlar olarak değerlendiriyor ve 1 yıl içerisinde yurt dışına açılmaya hazırlanıyor.

 

Binlerce yıl öncesine dayanan efsanelerde “Hayat Ağacı” ve “Ölümsüzlük Otu” olarak tasvir edilen Dut Ağacı, şifalı özellikleriyle yeniden keşfedilerek tüketicinin kullanımına sunuldu. Kadın girişimci Tijen Ziyal, gerek içerdiği vitamin ve mineraller gerekse antioksidan özelliği ve insan metabolizmasına faydaları açısından hazine niteliğindeki dut meyvesi ve yaprağını, üniversite iş birlikleri ile yürüttüğü kapsamlı araştırmalar sonucunda çeşitli formlarda ürünleştirdi.

 

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesiİstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer MerkeziBezmiâlem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezive Tübitak Gıda Enstitüsüile birlikte yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen dut ürünleri, Dut Kurusu, Pekmez, Çay ve Pastil kategorileri altında toplanıyor. Immunflexmarkası ile tüketiciye sunulan dut ürünlerinde kimyasal bulunmuyor; yüzde 100 organik olan ürünler, besin değerinin azami şekilde korunmasını sağlayan doğal ve sağlıklı koşullarda üretiliyor.

 

“Toprağın Sunduğu Şifayı Görmezden Gelemeyiz”

Tamamen dut ürünlerinden oluşan Immunflex markasının kurucusu Tijen Ziyal, beyaz dut ve dut yaprağının hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici özelliklerini şöyle açıklıyor:

“Beyaz dut, içerdiği yüksek oranda antioksidan, vitamin ve diğer yararlı besin değerleri ile tüm dünyada bir ‘süper gıda’ olarak kabul ediliyor. Sağlıklı kalmak, dolaşım ve solunum sistemi hastalıkları, ateroskleroz, anemi, obezite, diyabet ve kanser gibi hastalıklardan korunmak için en verimli ve doğal çözümlerden biri. Aynı zamanda çocuklar için zekâ gelişimi bakımından kritik değer taşıyor. Dut meyvesinden bu faydaları sağlayabilmek için, toplandıktan sonra en geç iki saat içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Oysa biz, değerli akademisyenlerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda gördük ki, dut ve dut yaprağının tüm faydalı özelliklerini doğru Ar-Ge ile ürünleştirmek ve besin değerini koruyarak konsantre hale getirmek mümkün. Doğanın bize sunduğu bu mucizevi hediyeyi insanlara en doğru, en sağlıklı ve en yararlı şekilde sunmayı bir kadın ve bir anne olarak görev edindim. Toprağın büyük bir bilgelikle sunduğu bu şifa kaynağını görmezden gelemeyiz.”

Ziyal, dut meyvesi ve yaprağından üretilen çay, un, toz, pekmez ve kurutulmuş dut ile metabolizmanın canlandığını, kilo vermenin kolaylaştığını, karaciğerin temizlendiğini, hafızanın canlandığını, kansızlık ve libido düşüklüğünün giderildiğini ve bağışıklık sisteminin güçlendiğini ifade ediyor:

“Dut yaprağında mineral olarak kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum bulunur. Ayrıca C vitamini açısından zengin, folik asit, B1, beta karoten ve D vitamini de içeriyor. İçeriğindeki bileşenler sayesinde kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor. Vücuttaki ödemi azaltıyor, idrar söktürüyor ve karın şişliklerini giderici etkileri var.”

 

Katma Değerli Ürün İhracatı Hedefliyor

Girişimci Tijen Ziyal, dut ürünlerini 1 yıl içerisinde yurt dışı pazarlarına açmaya hazırlanıyor. Katma değerli ürünlerle büyümenin ülke açısından önemini vurgulayan Ziyal, öncelikle ABD ve bazı Avrupa ülkelerini hedef pazarlar olarak değerlendiriyor. Gıda ve gıda takviyeleri, diyabet ve diyet ürünleri, çocuk gelişimi için gerekli ürünler ve kozmetik alanında ürün çeşitliliği için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ziyal, “Tüm çalışmalarımız bilimsel verilere ve analizlere dayalı. Uluslararası tıbbi araştırma sonuçları, laboratuvar çalışmaları ve akademik iş birlikleri ile ilerliyoruz. Beyaz dut ve dut yaprağı denince akla gelebilecek tüm soruların en doğru cevapları için çalışıyoruz. Hedefimiz, sağlıklarını en bilinçli şekilde korumak isteyen insanlara bilgi ve ürün sunabilmek. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da yenilikçi bir alanda hizmet verdiğimizi biliyor ve motivasyonumuzu bu alanda ilkler arasında bulunmaktan alıyoruz.” dedi.

 

Kemaliye Seyahati Hayatını Değiştirdi

Mimarlık eğitimi alan Tijen Ziyal, Immunflex markası altındaki ürünlerini Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bulunan 20 dönümlük bir bahçede yüzde 100 organik olarak yetiştirilen dutlardan üretiyor. Eşinin çocukluğunun geçtiği Kemaliye’ye yaptığı seyahatte bölgede çokça yetişen beyaz dut ile tanışan Ziyal, o günden itibaren konu üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Dut ve dut yaprağının özellikleri üzerine bir de kitap ve belgesel hazırlayan Ziyal, önümüzdeki dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı ile dut üretimine yönelik meslekler oluşturmak ve istihdam sağlamak üzere iş birliği yapmayı hedefliyor.

 

Unsuz Çörek, Şekersiz Pasta, Sağlıklı Atıştırmalık

İnsanın kendi bünyesinde üretemediği, sadece gıdalardan alabildiği yağ asitleri içeren beyaz dut, Immunflextarafından un haline getirildi. Söz konusu yağ asitleri hücre zarının oluşturulmasında kullanılıyor, ayrıca beyin ve sinir sisteminin gelişmesi için de gerekli.

Beyaz dut unu yüksek miktarda meyve şekeri, vitamin, mineral ve organik asit içermesinden dolayı insan beslenmesi açısından, özellikle bebekler ve çocuklar için son derece yararlı bir ürün. Çocukların beslenme çantalarına eklenmesi önerilen beyaz dut unu, bebek mamalarında 6. aydan itibaren ek gıda olarak kullanılabiliyor.

Beyaz dut unu ile endüstriyel şeker kullanmadan birbirinden lezzetli pastalar, çörekler ve atıştırmalıklar yapılabiliyor.

 

Dut Yaprağından “Huzur Çayı”

Dut yapraklarının sağladığı rahatlatıcı etkiyi; tarçın kabuğu, limon kabuğu, baobap meyvesi, karanfil ve karahindiba ile birleştirerek vücudun yenilenmesine katkı sağlayan “Huzur Çayı”, vücut direncinin arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için Tübitak Gıda Enstitüsüve Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Merkezi’nde özel olarak harmanlanıyor.

Huzur Çayı'nın içinde bulunan doğal ürünler, vücut direncinin arttırılması, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, soğuk algınlığı ve nezleye karşı korumada etkili.

 

* Bir gıda eğer yüksek oranda antioksidan, vitamin ve diğer yararlı besin değerleri içeriyorsa “süper gıda” olarak adlandırılır.


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.