BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 7.09.2018 09:58:40 69 0

Çardak Altı Sohbetleri Spor Camiasını Ağırladı..!

Çardak Altı Sohbetleri ise bu kez spor camiasından önemli isimleri ağırladı. Bu yıl ki teması “Eğitim” olan sohbetlerde; Yılmaz Vural, Banu Yelkovan ve Aydın Örs “Beden Eğitimi ve Sporda Eğitim” konularını konuştu. İlçe halkın

Çardak Altı Sohbetleri Spor Camiasını Ağırladı..!
 

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ’NDE SPOR KONUŞULDU

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ SPOR CAMİASI’NIN ÖNEMLİ İSİMLERİNİ AĞIRLADI

BEYLİKDÜZÜ’NDEN KARADENİZ EZGİLERİ YÜKSELDİ

5. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri’nin dün akşamki konuğu Osmantan Erkır oldu. Erkır, Nazım Hikmet’in Bursa cezaevindeyken Mesut Cemil’e yazdığı bugüne dek gün yüzüne çıkmamış mektubunu ve hikâyesini izleyicilerle paylaştı. Çardak Altı Sohbetleri ise bu kez spor camiasından önemli isimleri ağırladı. Bu yıl ki teması “Eğitim” olan sohbetlerde; Yılmaz Vural, Banu Yelkovan ve Aydın Örs “Beden Eğitimi ve Sporda Eğitim” konularını konuştu. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konukların tümünün ortak fikri ise insanları eğiten kişilerin eğitimsiz olmaması gerektiği yönünde oldu. 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, dopdolu konu ve konuklarıyla her gece yüzlerce vatandaş ile buluşmaya devam ediyor. İlçe halkının yoğun ilgi ve katılım gösterdiği etkinlikte, Ümit Nar moderatörlüğünde düzenlenen Sahaf Festivali’nin dün akşamki konuğu Osmantan Erkır oldu. Koleksiyonerlik hikâyelerinin anlatıldığı söyleşide Erkır, Nazım Hikmet’in Bursa cezaevindeyken Mesut Cemil’e yazdığı bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış mektubunu ve hikâyesini izleyicilerle paylaştı.

Aynı zamanda etkinlik kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Yekta Kopan’ın üstlendiği, her biri kendi alanında uzman konukların katıldığı Çardak Altı Sohbetleri ise bu kez spor camiasından önemli isimleri ağırladı. Bu yıl ki teması “Eğitim” olan sohbetlerde; Yılmaz Vural, Banu Yelkovan ve Aydın Örs “Beden Eğitimi ve Sporda Eğitim” konularını konuştu. Sporun sadece eğlence ya da oyun aracı olmadığını bundan çok daha fazlasını kapsadığını ve eğitim ile ekonomiyi doğrudan ilgilendirdiğini belirten konuklar, sporun eksikliklerini de dile getirdi.

“İnsanların eğiten kişiler eğitimsiz olmamalı”

Eğitimin ülkenin genel sorunu olduğunu vurgulayan Yılmaz Vural, “Türkiye’nin gündemine bakıldığında spor hep geri planda kalıyor. Yöneticilerin Türk sporunun gelişmesi adına çalışmalar yapması gerekir.” diye konuştu. Ailelerin ilk görevinin çocuklarına sporu sevdirmek olması gerektiğini söyleyen Aydın Örs ise gençlere “Kendinize hedefler koyun ve o hedef doğrultusunda çalışmaktan asla vazgeçmeyin.” tavsiyesinde bulundu. Söyleşide gençlere bir tavsiyede Banu Yelkovan’dan geldi. Yelkovan, “Türkiye’de demorilize olmak için çok sebep var. Ancak siz bunlara kulak asmayın ve umudunuzu asla yitirmeyin.” şeklinde konuştu. Sohbete katılan konukların tümünün ortak fikri ise insanları eğiten kişilerin eğitimsiz olmaması gerektiği yönünde oldu. 

“Siyaset elini hem spordan hem eğitimden çekmeli”

Söyleşi sonunda katılımcılara teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın Örs Spor Salonu’nun Beylikdüzü’nde olmasının da ilçe halkı için büyük onur olduğunu belirtti. Kendisinin de bir dönem Trabzonspor’da Özkan Sümer ile birlikte spor yöneticiliği yaptığını belirten Başkan Ekrem İmamoğlu, “Siyasetin elini ayağını hem spordan hem eğitimden çekmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Olumsuz hava koşullarına rağmen izleyiciler konser alanını doldurdu

Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda saatler 21:15’i gösterdiğinde ise Beylikdüzü’nden Karadeniz ezgileri yükselmeye başladı. Halk müziği sanatçısı Gökhan Birben en sevilen parçalarını olumsuz hava koşullarına rağmen konser alanını dolduran vatandaşlar için söyledi. Konser sonunda Başkan İmamoğlu sanatçıya çiçek ile plaket takdiminde bulundu.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.