BÜYÜKÇEKMECE 7.11.2018 11:26:08 78 0

Aleyna Tilki Konserine Tepki..!

Ak Parti Büyükçekmece Belediyesi meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Recep Erol, Cumhuriyet Bayramında Büyükçekmece de gerçekleştirilen Aleyna Tilki konserine ayrılan bütçeyi düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazanc

Aleyna Tilki Konserine Tepki..!

Aleyna Tilki Konserine Tepki..!

Ak Parti Büyükçekmece Belediyesi meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Recep Erol, Cumhuriyet Bayramında Büyükçekmece de gerçekleştirilen Aleyna Tilki konserine ayrılan bütçeyi düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı’yı eleştirdi.

Büyükçekmece Belediye Kasım ayı meclisi, Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti. Başkan Hasan Akgün’ün yurt dışı ziyaretleri sebebiyle meclisi CHP Grup Sözcüsü Çoşkun Tanış yönetti. Tanış, Büyükçekmece’nin mahalleleri ile ilgili plan çalışmalarının İBB’de imzalandığı ancak hala uygulamada olmadığını ifade ederek sözlerine başladı. Tanış, “bu bölge planlamaları çok önemlidir. Bunun partisi, iktidarı, muhalefeti olmaz. Hem Mimar Sinan, hem de Celaliye, Kamiloba planları şuanda İBB’de bekliyor.  2 Ak partiden, 4 Cumhuriyet Halk Partisinden 6 kişi, aynı zamanda İBB meclis üyesi. Açık ve net olarak ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki ay İBB meclisine hep birlikte gidelim, İBB’de  imzalandığı halde duran planlarımıza hep birlikte alalım. Önergelerimizi verir, arkadaşlarımızla görüşürüz” ifadelerini kullandı.

“Başkan İle Komisyon Arasında Pürüz”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkan Sözcüsü Recep Erol, sözlerine Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda edişinin 80. Yılını anarak ve Mevlid kandilini kutlayarak başladı. Erol, “Planlar, bu noktada İBB’de belediye başkanıyla, komisyon arasında ufak bir pürüz olduğunu görmekteyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu pürüzü aşarız ve Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz planlarımızı da düzlüğe çıkarırız” dedi.

 “Bu Binanın Yıkılması Doğru Değil”

Büyükçekmece Belediyesi'ne ait Pınartepe Mahallesi'nde yer alan ve imar Planlarında Belediye Hizmet alanında kalmakta olan 3 katlı binanın deprem yönetmeliğine uygun hale getirmek amacıyla yıkılarak söz konusu taşınmazın belediyenin üzerine kayıtlı yüzdesinin Sağlık, Eğitim, sosyal amaçlarla tesis yapılmak üzere ihale edilmesine ilişkin madde oylamaya sunuldu. Bu madde ile söz alan Recep Erol, “ Dün, eski başkanımız Velittin küçük ile bir görüşme yaptık. Binanın 1998 yılında yapıldığı, yaklaşık 700 metrekare taban oturumuna sahip, 4 katlı, 3000 metrekare bir kullanım alanına sahip olduğunu belirtti. Büyükçekmece Belediyesi'nin tepecik, Kamiloba, Mimarsinan da boş gayrimenkulünün olduğunu tespit ettik. Bu binanın da yıkılmasının doğru olmadığını, kullanılacaksa bu haliyle hem Büyükçekmece Belediyesi'ne maddi külfet getirmemesi açısından hem de bizim ölçülerimize göre sağlam bir bina olarak görmekteyiz. Bu şekilde değerlendirilmesini ve yıkılmamasını tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.

4 milyon TL Kredi

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, 2 ay önce yapılan belediye meclisinde kararlaştırılan ve 4 milyon TL olarak çekilen kredinin belediyenin muhtelif diğer işlerinde kullanıldığını belirterek,” 3 Eylül 2018 tarihinde yapılan belediye meclisinde Büyükçekmece ilçesi genelinde yol yapımı, saha tanzim işleri ve çevre düzenlemesi yapım işlerinde kullanılmak üzere İlbanktan iç borçlanma kapsamında proje karşılığı olmak üzere toplam 4 milyon TL faiz artı komisyon gibi giderler tutarında kredi kullanılması husus kararı alınmıştı. Alınan bu karardan sonra söz konusu kredi kullanılmamıştır. Bu kullanılmayan 4 milyon TL'lik kredi, üçe bölünerek Belediye binası Meydan düzenlemesi için 2 milyon TL, ilçe genelinde Muhtelif sokaklarda elektrik ve aydınlatma giderleri için 1 milyon TL, ilçe genelinde yer alan muhtelif okul, hizmet, Kamu binalarında bakım onarım ihtiyaçlarının giderilmesi karşılığında da 1 milyon TL kullanılmıştır” diye konuştu

Aleyna Tilki Konserine Eleştiri

Kazancı’nın açıklamaları üzerine söz alan Ak Parti grup sözcüsü Erol, “ uzun süredir belediyenin bütçesini düzenleyen ‘Denk bütçe yapıyor yapmıyor’ diye tartıştığımız borçlarla ilgili bazen söz aldığımızı ve kendisini eleştirdiğimiz ve bu noktada, ‘Fırat'ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabını Ömer'den sorarım’ diyen bir anlayışın için de olduğumuzdan bizde Ömer Bey'den soruyoruz bunun hesabını. Geçtiğimiz günlerde belediyemizin önünde bir Aleyna Tilki konseri verildi. Bücrelerimizi bu tarz şeylere ayırıp, paralarımızı hoyratça kullanmasak, bizde kurt kuzu hesabı gibi Bunun hesabını sizden sormasak keşke Sayın Ömer Bey..” diyerek tepkisini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.