Tarih: 01.01.0001 00:00 319

“Benim En Büyük Aşkım Okul”

Dr. Ayla Savaş Ortaokulu’nun üstün başarısı öğrencileri kendine çekmeye devam ediyor.

“Benim En Büyük Aşkım Okul”

Dr. Ayla Savaş Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, “1300 öğrencimiz var ve bunlarının hepsinin özel yeteneklerini bulup keşfetmek, onun üzerinde yoğunlaşmak. Her öğrencinin güzel tarafını ortaya çıkarmaktır amacımız. Başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirip mutlu ediyoruz. Bizde ‘Gülen yüz felsefesi’ var okul. Okula geldiğim ilk günden beri bu felsefemizi pratiğe döktük. Bu okula gelen herkes gülüp mutlu olmak zorunda. Öğretmen, öğrenci buraya mutlu gelmek zorunda ama bizim bütün amacımız öğrencilerimiz. Biz öğrenciler için varız. Öğrencilerimiz için yaşıyoruz. Benim bütün hayatım öğrencilerim. Diğer şeyler bizim için önemli değil” dedi.

Bölgede Birinci Sıradayız

Bölgemizin en çok kazanan, en çok öğrenciyi fen lisesine ve nitelikli okullara öğrenci yetiştiren okuluyuz diyen Altın şöyle devam etti: “ Beylikdüzü okulları zaten belli bir kalitede. Biz de onların bir tık üstündeyiz.  Ortaokula gitmek isteyen bir öğrenci bizim okula girebilmek için uğraşıyor. Ben buraya geldiğimde okul Bölgede başarı olarak 8. sıradaydı ben geldikten sonra 1. sıraya yükseldi. Bunun ego ile alakası yok bu işimiz ne kadar sevdiğimizin kanıtıdır.”

“Güler Yüzle Güne Başlıyoruz”

Altın, “Pazartesi ve Cuma günleri okula günaydın dedikten sonra Dr. Ayla Savaş Ortaokulu güne nasıl başlıyor diye soruyorum hep bir ağızdan güler yüzle diye hep bir ağızdan bağırıyorlar. Günü nasıl bitirir diye soruyorum güler yüzle diye hep bir ağızdan bağırıyorlar. Peki hedefi? Başarı diye bağırıyorlar. Mazereti ne peki diye sorduğumda mazareti yok diye bağırırlar. Bu da onlar için bir hareketlilik ve mutlu olmalarını sağlıyorlar. Her Çarşamba günleri de müzik öğretmenimiz teneffüslerde müzik çalar dışarda. Çocuklar her Çarşamba onu dinlemek için can atıyorlar. Bu da okula gelmek için öğrencilere motivasyon kaynağı oluyor. Benim kızım dahi olmak üzere okula gitmek istemiyorlar bunu yıkmamız lazım. Biz çocukların okula isteyerek gelmeleri için etkinlikler yapmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“Biz Bu İşi Aşkla Yapıyoruz”

Dr. Ayla Savaş Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın ,”Biz bu işi aşkla yapıyoruz. Benim en büyük aşkım mesleğim, okulum. Bir müdürün hem güzel giyinip, güzel konuşması hem de inançlı olması çocuklar üzerinde olumlu etkiye sebep oluyor. Hayatta önemli ona meslek sahibi olmak değil. Önemli olan ahlaklı ve vicdanlı nesiller yetiştirmektir” şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.