BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 6.03.2019 13:58:01 125 0

İBB’den Çocuklara Bilimi Sevdiren Otobüs Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Bilim Hattı” otobüsü çocuklara bilimi sevdirmek için seferlerine devam ediyor. Yenilenebilir enerji sistemlerinden uzay bilimlerine, artırılmış gerçeklikten geri dönüşüm sistem

İBB’den Çocuklara Bilimi Sevdiren Otobüs Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Bilim Hattı” otobüsü çocuklara bilimi sevdirmek için seferlerine devam ediyor. Yenilenebilir enerji sistemlerinden uzay bilimlerine, artırılmış gerçeklikten geri dönüşüm sistemlerine kadar zengin içeriklerin yer aldığı otobüste öğrenciler, yeni nesil akıllı sistemleri yakından tanıma imkanı buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Bilime Giden En Kısa Hat” sloganıyla hayata geçirdiği “Bilim Hattı” otobüsü seferlerine devam ediyor. İstanbul’un dört bir yanındaki okulları ziyaret eden otobüs ile bilim ve teknoloji çocukların ayağına gidiyor.

İlk, Orta Ve Lise Okulları Ziyaret Ediliyor

İETT ve İBB Gençlik Meclisi tarafından yürütülen “Bilim Hattı” projesi 2015 yılında hayata geçirildi. İETT’ye ait bir otobüs bilim ve teknolojik ekipmanlarla özel olarak donatılarak adeta mini bir bilim merkezine dönüştürüldü. İstanbul’un dört bir yanında ilk, orta ve lise okullarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Hem Teorik Hem Uygulamalı Eğitim

Teknoloji Tasarım öğretmeni Said Saidoğlu tarafından davet edilen Bilim Hattı içerisinde akıllı otobüs sistemi, elektrik şebeke sistemi, enerji çeşitleri, kum havuzu, plazma küreleri, artırılmış gerçeklik - uzay serüveni, geri dönüşüm, enerji testi, rüzgâr ve güneş enerjisi uygulaması gibi deney setleri bulunuyor. Bilim ve teknolojik ekipmanlar görevli personeller tarafından öğrencilere tanıtılıyor. Öğrencilere geri dönüşüm sistemleriyle çevre bilinci aşılanırken yenilenebilir enerji, artırılmış gerçeklik gibi sistemlerle yeni nesil bilimsel teknolojilere ilgi ve alakalarının artırılması amaçlanıyor. Bilim Hattı 2018 yılında 65 okulu ziyaret etti. 2015 yılından bu yana ilk, orta ve lise okullarına gerçekleştirilen ziyaretlerle on binlerce öğrenci yeni nesil akıllı sistemleri deneyimle imkanı buldu.

“Güneş Ve Rüzgar’dan Nasıl Enerji Üretildiğini Bilim Hattı’nda Öğrendim”

Bilim Hattı otobüsünün bu seferki durağı Beylikdüzü Büyükşehir Ortaokulu oldu. Bilim Hattı otobüsünü ziyaret eden 6. sınıf öğrencisi Atakan Özbakır, Bilim Hattı’nda kağıtları yere atmamaları gerektiğini ve geri dönüşümde kullanılmasının doğru olduğunu ifade ederek kağıtların bu şekilde israf olmadığını söyledi. 12 yaşındaki Mertcan Sağer ise yakıtların doğaya zarar verdiğini Bilim Hattı sayesinde öğrendiğini belirterek, “Ama elektriğin zarar vermediğini öğrendim. Bir de güneşin dünyada en gerekli şey olduğunu öğrendim. Ayrıca suların da elektrik ürettiğini de öğrenmiş oldum. Atıkları da geri dönüşüme atalım. Yerlere atarsak yerler kirlenir ve doğaya zarar vermiş oluruz” dedi. Kağıtları geri dönüşüme atarak tekrar kullanma imkânları olduğunu öğrendiğini anlatan ortaokul yedinci sınıf öğrencisi Mehmet Berke Özgünel, “Aynı şekilde bunu yaparsak ağaçların da kesilmesini engelleriz. Güneş ve rüzgar enerjisiyle yenilenebilir enerji üretildiğini ve bunun doğaya da hiç zarar vermediğini öğrendim. Bunları öğrenmemizi sağlayan Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ederim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.