Tarih: 01.01.0001 00:00 81

 “Büyükçekmece’nin Ciddi Yatırımlar Alması Gerekiyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece’de faaliyet gösteren iş insanları ile bir araya geldi. Burada hitap eden Başkan Uysa

 “Büyükçekmece’nin Ciddi Yatırımlar Alması Gerekiyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece’de faaliyet gösteren iş insanları ile bir araya geldi. Burada hitap eden Başkan Uysal, “Bizler Büyükçekmece’yi sadece İstanbul’un bir ilçesi olarak görmüyoruz, Avrupa Yakası’nın merkezi olabilecek kapasitede görüyoruz“ dedi. Toplantıda konuşan Bakan Soylu da Büyükçekmece Belediye Başkanının, “5 bin polisi Büyükçekmece’de oy kullandırıp seçimi kazanacaklar” iddiasına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Büyükçekmece’de vatandaşlar ile buluştu. Sabahın erken saatlerinde Büyükçekmece’de faaliyet gösteren iş insanları ile kahvaltılı programda bir araya gelen Uysal ve Soylu katılımcılara hitap etti.

Büyükçekmece’nin coğrafi olarak dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen hizmet eksikliğinden dolayı potansiyelinin çok gerisinde kaldığını belirten MevlütUysal, “Burayı mahalle mahalle gezmeden önce ben de burada bu kadar hizmet eksikliği olduğunu bilmezdim” dedi.

Birçok İlçe Büyükçekmece’yi Solladı


Üniversite eğitimi için 1983 yılında İstanbul’a geldiğini ve o yıllarda Büyükçekmece’den herkesin hayranlıkla bahsettiğini hatırlatan Uysal, “Şimdi aynı şeyi söylememiz mümkün mü? Değil. O yıllarda İstanbul’un varoş olarak gösterilen yerleri şimdilerde belediyecilik hizmetini tam aldıklarından dolayı Büyükçekmece’nin çok önündeler” dedi.

Avrupa Yakası’nın Merkezi Büyükçekmece Olmalı


Büyükşehirlerin merkezdeki yükü azaltmak için şehirlerin değişik noktalarında farklı fonksiyonlara sahip merkezleri olması gerektiğini vurgulayan Uysal, “Anadolu Yakası’nda bu fonksiyonu Pendik üstlendi. Belediyecilik hizmetlerini tam aldığı için ve ulaşım aksları tamamlandığı için hem İstanbul’un diğer ilçelerinden insanların gittiği bir yer oldu hem de çevre illerin de cazibe merkezi haline geldi. Avrupa Yakası’nda bu fonksiyonu üstlenebilecek ilçe Büyükçekmece’dir. Eğer Büyükçekmece bunu başaramazsa bu şans başka ilçelerin eline geçer” ifadelerini kullandı. 

Belde Belediyeleri Bile Daha İyi Hizmet Ediyordu


Büyükçekmece ilçe belediye yönetiminin değişik bahanelerle hizmet eksikliğini Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine yıkmak istediğini vurgulayan Uysal şöyle devam etti: “İş yapmak istemeyenler her zaman bahane üretir. Belde belediyelerinin 2008 yılında kapatılmasının iki sebebi vardı. İmar planlarının beldeler arasındaki uyumsuzluğu ve bütçe yetersizliğinden dolayı altyapı hizmetlerindeki aksamalar. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Büyükçekmece’de kapatılan belde belediyeleri ilçe belediyesi için oy verdi. O günden bugüne maalesef hizmet alamadılar. Eski belediyenin verdiği hizmetler bile ilçe belediyesi tarafından verilmedi. Bahane olarak Büyükşehir’in hizmet getirmediği söylendi. Eğer ön çalışma ilçe belediyesi tarafından yapılmazsa Büyükşehir nasıl hizmet getirsin? İstanbul’un diğer ilçelerine bağlanan belde belediyelerine nasıl hizmet gitti o zaman dediğimizde de buna cevap verebilen yok.”

Büyükçekmece’ye Çevre Yolu
Büyükçekmece’deki imar sorunu yüzünden mahalleler arası ulaşımda sorun yaşandığını, bir mahalleden ilçe merkezine ulaşmak isteyen vatandaşın mutlaka E-5’e çıkması gerektiğini belirten Uysal, “Yaz aylarında yoğunlaşan E-5 trafiği ile vatandaşlarımızın çektiği çile ortada. Biz Büyükçekmece’ye çevre yolu yapmak istiyoruz. Bunun için TÜYAP’tan inerken Büyükçekmece’nin içine değil direkt göl kenarına, barajın kapağının kenarından karşıya ve çimento fabrikasının oradan da hemen E-5’e bağlanılan bir yol. Böyle olunca Büyükçekmece merkezden hem E-5’in olduğu caddeyi mahalle arası yol gibi değerlendiririz hem de -Metrobüs durağımız metro durağımız var- oradaki meydana takviye olarak geniş bir alanımız kalır. Böylece Büyükçekmece kendi içerisinde bütünlüğü sağlamış olur. Biz Büyükçekmece’yi sadece İstanbul’un bir ilçesi olarak görmüyoruz. Büyükçekmece Avrupa Yakası’nın merkezi olma özelliğine sahip bir ilçe olarak görüyoruz. Böyle olunca da burası çok ciddi yatırım alması ve İstanbul’un yükünü alması gerekiyor.”

Mevlüt Uysal Vefalı Bir Adamdır


Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Mevlüt Uysal’a coşkulu karşılamadan dolayı teşekkür ederek, “Sayın Başkanımızın Başakşehir ve İBB Başkanlığı döneminde yaptıkları ortadadır. Kendisi naif bir insandır. Kimseyle sürtüşmeyen, hizmetini yapan vefalı bir adamdır” ifadelerini kullandı.

Devlet Adamları Dedikodu İle İş Yapmaz


Büyükçekmece belediye başkanının, “5 bin polisi Büyükçekmece’de oy kullandırıp seçimi kazanacaklar” iddiasına da yanıt veren Süleyman Soylu; “Bunlar tarihi geçmiş kurnazlıklardır.Büyükçekmece Belediye Başkanı 5 bin polisi yerel seçimlerde Büyükçekmece’ye gönderip seçimleri bu şekilde kazanacağımız yönünde bazı iddialarda bulundu. Sanki polislerin oyu bizim cebimizde. Böyle bir mantık böyle bir anlayış var mı? Bir kere tüm Türkiye’de görevlendirdiğimiz güvenlik kuvveti sayısı 10 bin kişiden ibaret. Bu sayınında yüzde 95’ini de Doğu ve Güney Doğu’ya gönderiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde Afrin’de görev yapan jandarmalarımızın ve subaylarımızın o bölgede oy kullanmasını da bu zihniyetler istemedi. Adam hayatını tehlikeye atsın bir oy hakkından mahrum bırakalım böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Dedikodu ile iş yapmaz devlet adamları. Bir niteliği olması lazım.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.