Tarih: 01.01.0001 00:00 165

El Emekleri Göz Kamaştırdı - Görüntülü Haber

Açılış törenine Beylikdüzü kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü ilçe milli eğitim müdürü Yafes Bakırcı, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, kursiyerler, okul müdürleri ve vatandaşlar katılırken, halk oyunları ekipleri n

El Emekleri Göz Kamaştırdı - Görüntülü Haber

El Emekleri Göz Kamaştırdı

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu sergileri açılışını gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin’in koordinasyonunda gerçekleşen açılış törenine Beylikdüzü kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü ilçe milli eğitim müdürü Yafes Bakırcı, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, kursiyerler, okul müdürleri ve vatandaşlar katılırken, halk oyunları ekipleri nefes kesen gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

“Mesleki ve Teknik Kurslar”

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin, 2018-2019 eğitim öğretim yılı kurslarının yılsonu sergi açılışında yaptığı konuşmasında, Beylikdüzü’nün çeşitli mahallelerinde, ilçe sakinlerine bilgi, beceri ve meslek kazandırmaya yönelik eksik kalan eğitimlerinin tamamlanması ve kültürel eserlerin korunması, sosyal ve kültürel gelişime katkıda bulunulması amacıyla 17 Eylül’de kurslar açılmaya başladık. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “Mesleki ve Teknik Kurslar” kapsamında Beylikdüzü genelinde 17 Eylül’den bugüne kadar 98 branşta toplam 749 kurs açtık. Bu kurslara 11 bin 164 kadın 4 bin 53 erkek olmak üzere toplamda 15 bin 217 kursiyer katıldı. Açık Öğretim lisesinde 7 bin 862, Açık Öğretim Ortaokulunda ise 3 bin 771 kursiyer katıldı.

“Yaygın Eğitime Duyarlı Vatandaş”

Çetin, “Halk Eğitim Merkezleri artık dikiş nakış kurslarıyla anılan yer olmaktan çıkmış, her yaşa, her ilgiye, her istidada, her kabiliyet ve yeteneğe, çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Yaygın eğitim, toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların, yaptıkları işten haz duyarak, iş hayatında verimliliği artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek için yapılan planlı, programlı ve hayat boyu devam eden bir eğitimdir.”

“Halk Eğitim Ve Mesleki Eğitim Nedir?”

Hayat boyu eğitimin önemine de değinen Çetin, “halk eğitim” ve “mesleki eğitim” olarak iki boyuta ayrılır. “Mesleki Eğitim Boyutunda toplumun iş gücü ihtiyacını ilgili kurumlarla işbirliği yaparak tespit edip, bireylere ilgi, istidat, kabiliyet ve yetenekleri doğrultusunda eğitimler vererek, meslek sahibi olmalarını sağlayıp, çalışma hayatında haz duyan, maksimum düzeyde verim elde edebilen ve iş çevrelerinin tercih ettiği bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

“Sportif, Sosyal, Kültürel, Ekonomik”

İş hayatındaki bireylerin ise var olan bilgilerini pekiştirmek, yeni bilgiler edinmelerini sağlamak ve bireyleri değişim ve yeni oluşumlara transformasyonunu sağlayacak bilgi ve beceriyle donatarak niteliklerini artırmaktır. Hayat boyu öğrenmenin halk eğitim boyutu ise; Bireylerin; bireysel, sportif, sosyal, kültürel, ekonomik ve ruhsal gelişimine olumlu etki eden faaliyetlerin yanı sıra; yaşlılık ve ileri yaşlılık hedef kitlesinin büyük ve küçük kas gerilemelerini yavaşlatan, beyni zinde tutan bir dizi faaliyetleri de içermektedir” dedi.

Haber: Beylikdüzü Haber Merkezi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.