Tarih: 21.05.2019 09:24

'Menzil Şeyhi' Esenler'de Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında 'Menzil Şeyhi' Seyyid Muhammed Raşid Erol Dörtyol Meydanı'nda anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Raşid Erol’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Bir Duası İçin Her Yerden Mezile Geliyorlardı

Seyyid Muhammed Raşid Erol'u Sultanahmet Camii'nin eski imam hatiplerinden Ahmet Topal anlattı. Topal, Erol'un duasının çok etkili olduğunu hatırlatarak, 'Duası ve nazarı o kadar tesirliydi ki gittiğimiz yerlerde lezzet bırakıyordu. İnsanlar bu tadın peşine Kanada'dan, Güney Afrika'dan, Avustralya'dan menzile geliyordu. Bu, Hz. Muhammed'in Mekke'den ve Medine'den yaktığı meşalenin canlı bir şekilde hala bütün dünyayı aydınlatmasıdır' diye konuştu.

Onlar Öncü Rehberlerimiz

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Seyyid Muhammed Raşid Erol gibi isimlerin öncü rehberleri olduğunu söyleyerek, 'Her bir insanın baktığında müstefit olabileceği ve her bir insana bakışıyla gönül dünyasına dokunuşu olan ve gönül dünyamızda müstesna bir yere sahip sultanımız. Onlar öncü rehberlerimiz. Allah bu gönül erlerimizin izinden gitmeyi, onların emanetlerini muhafaza etmeyi bize nasip eylesin' ifadelerini kullandı.

Anadolu'yu Mayalayanlar Çok Önemli

Gecede konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da Esenlerlilerin Ramazan'ını tebrik ettikten sonra, Anadolu'yu Mayalayanlar gibi programların gönül sultanlarımızın tanınması ve anılması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Esenler Belediyesi'ne bu programları düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Gecenin sonunda Grup Buhara sahne aldı. Grup Buhara, söyledikleri ilahilerle dinleyenlerin gönüllerine hitap etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —