Tarih: 01.01.0001 00:00

Yemek Yarışmasını Kazanan Belli Oldu

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Merkezefendi Tıp Festivali Yöresel Yemek Yarışması’na katılan 126 yarışmacı, hazırladıkları birbirinden farklı lezzetlerle kıyasıya yarıştı. Aynı yarışmada geçen sene kızı ikinci olan Sabahat Tekin,

Yemek Yarışmasını Kazanan Belli Oldu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda kıyasıya bir lezzet yarışı vardı. 122 ev hanımı ve 4 erkek yarışmacının hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel ev yemekleri jüri önüne çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada, Türk kültürünün saklı kalmış birbirinden farklı lezzetleri de gün yüzüne çıkmış oldu. Yarışmanın jüri üyeliğini Gurme Ömer Ekinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Turistik Tesisleri ödüllü şefi Cemil Demirkol ve Gurme Salih Zengin üstlendi. Yarışma da ‘Triboçki’ tatlısı ile Sabahat Tekin birinci olurken, Sedefnur Soyünü ‘Keşküllü Fukara’ tatlısı ile ikinci, Merve Mum Pekmezli ise ‘Kurabiye’ tarifi ile üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy takdim etti. Başkan Ömer Arısoy, geleneksel yemek kültürümüzün zenginliğine dikkat çekip, sağlıksız gıdalardan uzak durulması gerektiğini de vurguladı.

“Anadolu’nun Zengin Yemek Kültürüne Sahip Çıkmalıyız”

Ödül takdiminin ardından açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “20 yıl önce Merkez Efendi’ye ve onun şifa dağıtımı unsuruna dikkat çekmek üzere bu festivali başlatmıştık. Bende o zaman Zeytinburnu Belediyesi’ndeydim. Şimdi bu yıl başkan sıfatıyla 20’ncisini açtık. Maksadımız; Merkez Efendi’nin Manisa’da Hafsa Sultan’ı tedavi ederken kullandığı macunundan hareketle, halka şifa dağıtma düsturunu Zeytinburnu’muzda hatırlatmak, yaşatmaktır. Yine bu festival programımız içerisinde her yıl Yöresel Yemek Yarışması düzenliyoruz. Bunun da aslında geleneksel tıpla bir bağlantısı var. ‘Fast Food’diye tabir edilen, bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir yemek alışkanlığımız var. Hâlbuki kültürümüzün zenginliğini mutfağımıza da yansımış. Burada 126 yarışmacı, Türkiye’nin bütün yörelerinden gelen yöresel lezzetlerle yarışıyor, hepsini tatmaya çalıştık. Bu yarışmanın kaybedeni yok, ev hanımlarımızın yöresel lezzetleri yaşatması hususuna dikkat çekmek istiyoruz. Jürimiz var, onlar takdir edecek biz ödül vereceğiz. Yarışmacılara da söyledim, bana sorarsanız bütün yarışmacılar birinci, jüri için gerçekten zor bir seçim olacak.” dedi.

“Erkekler De Yapar”

Yarışmaya katılan Gastronomi öğrencisi Engin Gündoğdu, “Şu an okuyorum. Üniversitede Aşçılık Bölümü 2’nci sınıftayım. Üniversite bittikten sonra bu işi yapmayı düşünüyorum. Yarışmaya ilk defa katıldım. Çilekli yaz pastası yaptım. Yoğun ilgiden dolayı kalmadı. İçine vanilyalı kek, çilekli puding, çilekli jöle koydum, süslemek için ise; Antep fıstığı kullandım. Pastamı dolapta iki buçuk saat soğuttum. Erkeklerinde mutfakta çok lezzetli yemekler yapabileceğini düşünüyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum, çocukluğumdan beri ilgim var.” ifadelerini kullandı.

Geçen Sene Kızı, Bu Sene Kendisi Birinci Oldu

Yöresel Yemek Yarışması’nda Triboçki tatlısı ile birinci olan Sabahat Tekin ise; “Çok mutluyum. Hemen hemen her sene bu yarışmaya katılırım. Geçen sene kızım ikinci olmuştu. Bu sene Triboçki tatlısı ile jüri beni birinciliğe layık gördü. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.