ZEYTİNBURNU 22.06.2019 11:04:50 683 0

Yemek Yarışmasını Kazanan Belli Oldu

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Merkezefendi Tıp Festivali Yöresel Yemek Yarışması’na katılan 126 yarışmacı, hazırladıkları birbirinden farklı lezzetlerle kıyasıya yarıştı. Aynı yarışmada geçen sene kızı ikinci olan Sabahat Tekin,

Yemek Yarışmasını Kazanan Belli Oldu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda kıyasıya bir lezzet yarışı vardı. 122 ev hanımı ve 4 erkek yarışmacının hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel ev yemekleri jüri önüne çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada, Türk kültürünün saklı kalmış birbirinden farklı lezzetleri de gün yüzüne çıkmış oldu. Yarışmanın jüri üyeliğini Gurme Ömer Ekinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Turistik Tesisleri ödüllü şefi Cemil Demirkol ve Gurme Salih Zengin üstlendi. Yarışma da ‘Triboçki’ tatlısı ile Sabahat Tekin birinci olurken, Sedefnur Soyünü ‘Keşküllü Fukara’ tatlısı ile ikinci, Merve Mum Pekmezli ise ‘Kurabiye’ tarifi ile üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy takdim etti. Başkan Ömer Arısoy, geleneksel yemek kültürümüzün zenginliğine dikkat çekip, sağlıksız gıdalardan uzak durulması gerektiğini de vurguladı.

“Anadolu’nun Zengin Yemek Kültürüne Sahip Çıkmalıyız”

Ödül takdiminin ardından açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “20 yıl önce Merkez Efendi’ye ve onun şifa dağıtımı unsuruna dikkat çekmek üzere bu festivali başlatmıştık. Bende o zaman Zeytinburnu Belediyesi’ndeydim. Şimdi bu yıl başkan sıfatıyla 20’ncisini açtık. Maksadımız; Merkez Efendi’nin Manisa’da Hafsa Sultan’ı tedavi ederken kullandığı macunundan hareketle, halka şifa dağıtma düsturunu Zeytinburnu’muzda hatırlatmak, yaşatmaktır. Yine bu festival programımız içerisinde her yıl Yöresel Yemek Yarışması düzenliyoruz. Bunun da aslında geleneksel tıpla bir bağlantısı var. ‘Fast Food’diye tabir edilen, bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir yemek alışkanlığımız var. Hâlbuki kültürümüzün zenginliğini mutfağımıza da yansımış. Burada 126 yarışmacı, Türkiye’nin bütün yörelerinden gelen yöresel lezzetlerle yarışıyor, hepsini tatmaya çalıştık. Bu yarışmanın kaybedeni yok, ev hanımlarımızın yöresel lezzetleri yaşatması hususuna dikkat çekmek istiyoruz. Jürimiz var, onlar takdir edecek biz ödül vereceğiz. Yarışmacılara da söyledim, bana sorarsanız bütün yarışmacılar birinci, jüri için gerçekten zor bir seçim olacak.” dedi.

“Erkekler De Yapar”

Yarışmaya katılan Gastronomi öğrencisi Engin Gündoğdu, “Şu an okuyorum. Üniversitede Aşçılık Bölümü 2’nci sınıftayım. Üniversite bittikten sonra bu işi yapmayı düşünüyorum. Yarışmaya ilk defa katıldım. Çilekli yaz pastası yaptım. Yoğun ilgiden dolayı kalmadı. İçine vanilyalı kek, çilekli puding, çilekli jöle koydum, süslemek için ise; Antep fıstığı kullandım. Pastamı dolapta iki buçuk saat soğuttum. Erkeklerinde mutfakta çok lezzetli yemekler yapabileceğini düşünüyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum, çocukluğumdan beri ilgim var.” ifadelerini kullandı.

Geçen Sene Kızı, Bu Sene Kendisi Birinci Oldu

Yöresel Yemek Yarışması’nda Triboçki tatlısı ile birinci olan Sabahat Tekin ise; “Çok mutluyum. Hemen hemen her sene bu yarışmaya katılırım. Geçen sene kızım ikinci olmuştu. Bu sene Triboçki tatlısı ile jüri beni birinciliğe layık gördü. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Bahçeli'den 'boks eldivenli' poz!

Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır

Levent Özkan İle Yeni Dönem...

Ömer Çolak, Güven Tazeledi... ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Özdemir’den Togay Çoban’a Destek Mesajı

Eröz, Bayrağı, Doğru’ya Teslim Etti…

Kacır’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Özkan, Çatalca İçin Hayallerimiz Var…

MHP'den "Vakit Tamam" Mesajı…

Kadın Liderliği Yerelden Yükseliyor...

Türkiye ile Katar arasında 8 anlaşma

Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de buluştu

İYİ Partili Akalın, çiftçinin TMO'daki sıkıntısını gündeme getirdi

Türkgenç’ten Aday Adayları İçin Kritik Değerlendirme

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi


Yıldız, Yerel Basını Unutmadı…

Maket Sergisine Yoğun İlgi…

TBMM YAPAY ZEKA ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Bahçeli'den 'boks eldivenli' poz!

Bursa Milli Eğitim'den 'mektup yazma' yarışması

Mardinli oyuncu Fırat Kaya, 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'de

KTO akaryakıt sorununu Ataş'a iletti

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Kömür yardımı kararı 'Resmi'leşti

Türkıye’nin En Yüksek İkinci Sertifika Notu

Erdoğan'dan Türkiye Musevileri Hahambaşı için taziye

Konya'da öğrencilere ilk ödeme yapıldı

23 ilde FETÖ'ye 110 'Kıskaç'!

Usta oyuncu Bedia Ener hayatını kaybetti

Geçici koruma statüsündeki Suriyelilerle ilgili İletişim'den açıklama

Ağrı'da öğrencilerden hayallere ilk adım

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı... Bugünün değil, yarını kökten değiştirecek güç!

Yeni Yol TBMM'de ilk grubunu yapacak

Bakan Göktaş KKTC yolcusu

Rauf Denktaş İstanbul Beylikdüzü'nde anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.