Türkiye’nin lider akaryakıt şirketi Petrol Ofisi, solar çatısı ile ilk güneş enerjili istasyonunu Bodrum Ortakent’te hizmete soktu.
153 adet yüksek verimli güneş paneli bulunan Petrol Ofisi bayisi Paşalılar Petrol’ün solar sistemi 42,075 kWp kurulu güçle, istasyonun tüm elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılayacak.Yaklaşık 30 evin senelik elektrik ihtiyacını karşılaşabilecek kapasitedeki sistem ile yılda 180 ağaç kurtarılıyor ve 32 ton karbon salımı engelleniyor.
Petrol Ofisi istasyonunun, birkaç alanda birden ilkleri oluşturmasının yanı sıra karbon ayak izini azaltma konusunda da önemli bir örnek olduğuna vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Bu proje, Petrol Ofisi’nin ruh ve felsefisini taşıyan, lidere ve onun sorumluluklarına yakışır, öncülük yapacak bir proje” dedi.
Solar çatılı istasyon, Petrol Ofisi’nin yanı sıra Türkiye’nin de bazı ilklerini oluşturuyor. İstasyon, yeni yönetmelik kapsamında ön kabulü yapılarak, şebekeye elektrik sağlayan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu. Ayrıca yeni yönetmelik kapsamında aylık mahsuplaşma yapan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu unvanını da elinde bulunduruyor.
Petrol Ofisi’nin ilk güneş enerjili istasyonu, Bodrum Ortakent’te düzenlenen törenle hizmete girdi. Petrol Ofisi bayisi Paşalılar Petrol’ün ve Mustafa Paşalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Petrol Ofisi yöneticileri, projenin uygulamasını yapan RM İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akıncı, Solarçatı CEO’su Utku Yılmaz, Solarçatı yöneticileri ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da katıldılar.
İstasyonun elektrik ihtiyacının %70’ini karşılıyor
Açılışı gerçekleştirilen Petrol Ofisi istasyonunda, 275 Watt’lık 153 adet yüksek verimli yerli üretim panel ve 2 adet invertör kullanılıyor. Toplam 42,075 kWp’lık kurulu güce sahip istasyonda, yıllık 70.266 kWh’lık elektrik üretilmesi bekleniyor. Kurulu sistem, istasyonun elektrik tüketiminin yaklaşık %70’ini karşılıyor. Petrol Ofisi istasyonunda kurulu solar sistem ile, 30 dairelik bir site ya da küçük bir sokağın tüketimine eşdeğer elektrik üretiliyor.
Özellikleri ile Türkiye’de de ilklere imza atıyor
Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan güneş enerjili istasyon, Petrol Ofisi’nin yanı sıra farklı özellikleri ile Türkiye’nin de bazı ilklerini oluşturuyor. Solar çatıya sahip Petrol Ofisi istasyonu, yeni yönetmelik kapsamında ön kabulü yapılarak, şebekeye elektrik sağlayan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu konumunda. Ayrıca yeni yönetmelik kapsamında aylık mahsuplaşma yapan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu olarak, gündüz ürettiği elektriği gece kullanabilme avantajına da sahip.
Yılda yaklaşık 30 evin elektrik ihtiyacı karşılanıyor,
180 ağaç kurtarılıyor, 32 ton karbon salımı engelleniyor
Açılışı gerçekleştirilen solar çatılı Petrol Ofisi istasyonunun, karbon ayak izinin azaltılmasına en güzel örneklerden birini oluşturduğunu belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, şöyle konuştu:
“Her şeyden önce açılışını gerçekleştirdiğimiz bu istasyon, Petrol Ofisi’nin standartlarına, ruhuna yakışır bir projeye imza atmıştır. Petrol Ofisi olarak biz işimizi en iyi, en kaliteli şekilde yapan, öncü, örnek olan, ilklere imza atan bir şirketiz. Bunu bir anlamda 78 yıllık köklü bir geleneğimizin, pazar ve sektör liderliklerimizden aldığımız sorumluğun da bir eseri, mirası olarak görüyoruz. Bu istasyonumuz da, bayimiz Paşalılar Petrol de çok doğru, sadece Petrol Ofisi çatısı altında değil Türkiye çapında gerçekleştirdiği ilklerle de örnek, alanında öncü bir proje geliştirmiştir. Güneş enerjisi ile istasyonumuzda üretilen elektrikle, yaklaşık 30 evin 1 yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılamaya yetiyor. Elde edilen bu yenilenebilir enerji ile yılda yaklaşık 180 ağaç kurtarılıyor ve 32 ton karbon salımını engelleniyor.
Petrol Ofisi yaklaşımlarını en güzel şekilde yansıtıyor
Petrol Ofisi olarak, elektrikli araç teknolojilerini, geliştirdiğimiz e-POwer ile destekliyoruz. Elektrikli araçları, ayrı ve özgün bir kanopi altında şarj imkanı sunuyoruz. e-POwer’ları, şehirlerarası karayollarının belirli noktalardaki istasyonlarımıza yerleştirerek, şarj ve menzil sorunları nedeniyle adeta şehiriçlerinde sıkışıp kalmış elektrikli araçları özgürleştirdik. Şimdi elektrikli araçlar Petrol Ofisi kalite ve güvencesi altında, İzmir’e, Antalya’ya, Bodrum’a, Ankara’ya, Eskişehir’e, Bursa’ya ve hatta İpsala’ya dahi rahatlıkla gidebiliyorlar. Keza geçtiğimiz hafta da alanında Türkiye’nin ilk ve öncü projesi olan Yakıt Emniyet Sistemi – YES’in lansmanını gerçekleştirdik. PO/Gaz’da yakıt kalitesi ve tam dolum konularında yüzde 100 garanti sunan YES ile tüm dünyada ‘temiz enerji’ olarak kabul edilen LPG’nin yani otogazın kullanımını destekliyor, yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu adımları attığımız dönemde gerçekleşen bu proje, bizler için ayrı bir anlam ve önem taşıyor, Petrol Ofisi’nin bu yaklaşımını en güzel şekilde yansıtıyor” dedi.
Sektör lideri ile çalışmanın, Petrol Ofisi ailesinin bir üyesi, bayisi olmanın verdiği sorumlulukların farkında olduklarını belirten Mustafa Paşalı da “Taşıdığımız bu sorumlulukla tüm adımlarımızı, Paşalılar Petrol’e ve Petrol Ofisi’ne yakışır şekilde atmaya özen gösteriyoruz. Güneş enerjisi projemizde de, aynı özen ve titizlikle hareket ettik, en iyisini, en idealini hedefledik. Projemizde, yeni nesil daha verimli ve öncelikle yerli üretim teknolojileri tercih ettik. Bugün kurduğumuz güneş enerjisi sistemi ile istasyonumuzun elektrik ihtiyacının büyük bölümünü, yüzde 70’ini karşılayabiliyoruz. Kapasitemiz, bir sitenin ya da küçük bir sokağın elektrik ihtiyacına eşdeğer” şeklinde konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.