Büyükçekmece’de Risk Taşıyan 5 Bina Yıkıldı
Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Atatürk Mahallesi’nde risk arz eden 5 binadaki 36 konutun yıkımı gerçekleştirildi.
2014 yılından bu yana yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.
26 Eylül depreminden sonra dönüşüm hız kazandı
26 Eylül’de Marmara’da meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem gözleri yeniden kentsel dönüşüm çalışmalarına çevirdi. 2014 yılında 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’nu kapsamında yerinde yenileme çalışmalarını başlatan Büyükçekmece Belediyesi, 5 yıl içinde riskli bin 200 binadaki 15 bin konutun yıkılarak yenilenmesine öncü oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükçekmece Belediyesi, vatandaş ve müteahhit işbirliğiyle ilçedeki riskli yapılar dönüştürülürken, yerlerine depreme dayanıklı modern yapılar inşa ediliyor.
Riskli yapılar çağdaş yaşam alanlarına dönüşüyor
Büyükçekmece ilçe merkezinde 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş olan, proje tekniği, yapım tekniği, kullanılan malzeme, işçilik ve verilen mühendislik hizmetleri açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalan yapılar yenileniyor. Büyükçekmece Belediyesi, risk arz eden yapıların dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendirerek, gerekli desteği veriyor. Geçmiş yönetmeliklere göre projelendirilmiş bu yapılar kentsel dönüşüm projeleri ile projelendirilerek depreme dayanıklı, kaliteli malzeme ve her aşamasında bilimsel ve doğru denetimle yapılmış olan çağdaş yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Bu kapsamda son olarak Atatürk Mahallesi, Sedef Sokak’ta 5 blok ve 36 daireden oluşan riskli yapılar Büyükçekmece Belediyesi’nin gözetiminde yıkıldı.