Tarih: 01.01.0001 00:00

Kahve Günü İkramları

Türk kahvesi geleneğini yaşatmak ve bu önemli değeri korumak için çalışan Kahve Dünyası, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde mağazalarını ziyaret eden misafirlerine Türk kahvesi su ve çikolata gibi geleneksel ikramlarla birlikte su

Kahve Günü İkramları

Kahve Dünyası, Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Misafirlerine Yüz Binlerce Fincan Kahve İkram Etti

Türk kahvesi geleneğini yaşatmak ve bu önemli değeri korumak için çalışan Kahve Dünyası, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde mağazalarını ziyaret eden misafirlerine Türk kahvesi su ve çikolata gibi geleneksel ikramlarla birlikte sundu. Bu özel günde tam 854 kilo kahve kullanan Kahve Dünyası, yaklaşık 200 bin fincan Türk kahvesini ücretsiz olarak ikram etti.

Kültürel lezzet mirasımız olan Türk kahvesine hak ettiği değeri kazandırmak ve dünyaya tanıtmak için çalışan Kahve Dünyası, “Dünya Türk Kahvesi Günü”nü mağazalarına gelen misafirleriyle birlikte kutladı. 5 Aralık Perşembe günü mağazalarını ziyaret eden misafirlerine dünyanın en değerli çekirdeklerinden ustalıkla hazırlanan bol köpüklü Türk kahvelerini su, çikolata ve kahveli drajeyle birlikte ücretsiz olarak ikram etti. Normal günlerde 100 bin kişiyi ağırladığı mağazalarında bu özel günde yaklaşık 200 bin misafirine Türk kahvesi ikram eden Kahve Dünyası, 40 yıllık hatır için 1 ton kahve kullandı.

“Misafirlerimize Türk kahvesi ikram ederek dostluğumuzu pekiştirdik”

Kahve Dünyası mağazalarında her iki masadan birinde en az bir fincan Türk kahvesi siparişi verildiğini belirten Kahve Dünya Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, bu eşsiz lezzeti Türk misafirperverliğini ve ikram kültürünü en iyi yansıtacak şekilde sunmaya çalıştıklarının altını çizdi. Bu yıl Dünya Türk Kahvesi Günü’nde mağazalarında 200 bine yakın misafir ağırladıklarını anlatan Altınkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için çok kıymetli olan bu özel günde on binlerce misafirimize Türk kahvesi ikram ederek dostluğumuzu pekiştirdik. En çok kahve ikramını Armonipark ve Forum İstanbul mağazalarımızda yaptık. Mobil uygulamamızı kullanan yeni misafir sayımız, mevcut kullanıcı sayımızın yüzde 30’unu aştı. Ayrıca uygulama marketlerinde sadece perakende ve Türk uygulamaları değil tüm uygulamaları geride bırakarak 1 numaraya yükseldik. Hem mağazalarımızdaki yoğun trafik hem de mobil uygulamamıza olan bu ilgi Türk kahvesinin ne kadar çok sevildiğinin en büyük göstergesi… Bu yıl Dünya Türk Kahvesi Günü’ne özel, mobil uygulama kullanan misafirlerimize bir sürpriz daha yapmaya karar verdik. Mobil uygulamada “5aralık” kupon kodu girişini yapan herkese 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olmak üzere bir fincan Türk kahvesi daha hediye ediyoruz.”

“Türk kahvesi geleneğini yaşatmayı kendimize misyon bildik”

Kahve Dünyası’nın kuruluş amacının ev dışında neredeyse yok denilecek kadar tüketilen Türk kahvesinin daha fazla kişiye ulaştırılması ve daha farklı şekillerde sunulması olduğunu anlatan Altınkılıç, “Türk kahvesi geleneğini yaşatmayı kendimize misyon bildik ve Türk kahvesini özelinde birçok çalışma yaptık. Ülkemizin önemli değerlerinden Türk kahvesini yazında tüketilebilir yapmak için soğuk Türk kahvesini yarattık. Yine bu kapsamda üç yıldır, Dünya Türk Kahvesi Günü’nde mağazalarımıza gelen misafirlerimize Türk kahvesi ikramını da geleneksel bir hale getirdik. Ayrıca bu özel günü herkes bilsin ve Türk kahvesi kültürüne hep birlikte sahip çıkalım diye yoğun iletişim çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

“Türk kahvesini ve temsil ettiği değerleri korumak, hepimizin asli görevi”

Geçen yıl yaptığı araştırmayla Türkiye’nin Türk kahvesi haritasını çıkaran Kahve Dünyası, bu yıl ise “Türk kahvesi hangi amaçla tüketiliyor ve tam olarak ne ifade ediyor?” sorusuna yanıt aradı. Türkiye genelinde yapılan bu yılki araştırmanın sonuçlarını 4 Aralık’ta Veliefendi Fabrika Mağazası’nda düzenlediği bir buluşmayla açıklayan Kahve Dünyası, misafirlerine Türk kahvesinin tarihini, kültürümüzdeki yerini ve ritüellerini ise araştırmacı-yazar Sunay Akın’ın anlattığı özel hikayeler eşliğinde aktardı. Türk kahvesinin kültürümüzdeki yerinin altını çizen Akın, şunları söyledi: “Kahve dendiğinde sadece Türk kahvesinin damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet akıllara gelmemeli. Kahve demek, kültür demek! Türk kahvesi, Türkiye’nin büyük çoğunluğu için olduğu gibi benim için de bu kültür buluşmasını oluşturan bir sohbetin simgesi… Türk kahvesi içmek aynı zamanda bir kültür buluşması da gerçekleştirmek anlamı taşıyor. UNESCO tarafından dünya mirasları arasında gösterilen Türk kahvesini ve temsil ettiği değerleri korumak, hepimizin asli görevi…”

Türk kahvesi “karşılıklı sohbet” demek!

Geçen yıl Türkiye’nin Türk Kahvesi Haritası’nı çıkaran Kahve Dünyası, bu yıl yeni bir araştırma gerçekleştirerek bu kez Türk kahvesinin yarattığı hissiyata odaklandı. Her 100 kişiden 63’ü Türk kahvesinin kendileri için ne ifade ettiği sorusunu karşılıklı sohbet olarak yanıtladı. Güneydoğu Anadolu’daki katılımcıların ise yüzde 100’ü Türk kahvesi denildiğinde akıllarına karşılıklı sohbetin geldiğini söyledi. Akdeniz ve Karadeniz’deki katılımcılar Türk kahvesinin misafirliği, Ege’dekiler ise dost meclisini çağrıştırdığını belirtti.

Tuzlu kahve geleneği yaşatılıyor

Kahve Dünyası’nın araştırması, kız isteme merasiminin vazgeçilmez bir parçası olan tuzlu kahve geleneğinin de devam ettiğini ortaya koydu. Araştırmaya katılan her 100 evli kadından 58’i tuzlu kahve yaptığını söylerken evli erkeklerin yüzde 47’si tuzlu kahve içtiğini ifade etti. Tuzlu kahveyi en çok içen erkekler yüzde 84 ile Doğu Anadolu’dan çıkarken, onu yüzde 83 ile Güneydoğu Anadolu takip etti. Marmara yüzde 14, Akdeniz ise yüzde 37 ile tuzlu kahvenin en az içildiği bölgeler oldu.

Türk kahvesini en çok akşam saatlerinde içiyoruz

Yine aynı araştırmaya göre her 100 kişiden 95’i Türk kahvesini seviyor. Gün boyunca yemeklerden sonra tercih edilen Türk kahvesi, en çok akşam saatlerinde içiliyor. Katılımcıların en çok tercih ettiği kahve çeşidi yüzde 77 ile Türk kahvesi olurken her 100 kişiden 73’ü Türk kahvesini ‘köpüklü’ tercih ediyor. Türk kahvesi orta şekerli sevenlerin oranı yüzde 55 iken, Türk kahvesinin yanında en sevilen lezzet olarak yüzde 42 ile çikolata öne çıkıyor. Türk kahvesi içen her 100 katılımcıdan 60’ı Türk kahvesini tadını sevdiği için içtiğini belirtiyor. Türk kahvesinin tadını en çok seven yüzde 80 ile Marmaralılar olurken İç Anadolu Bölgesi’ndeki katılımcılar ise tadından ziyade keyifli bir mola vermek için Türk kahvesi içtiklerini ifade ediyor.

5 Aralık’ta genel merkez çalışanları sahaya indi

Kahve Dünyası genel merkez çalışanları, “Tam Takım Sahadayız” etkinliği çerçevesinde Dünya Türk Kahvesi Günü’nde sahaya indi. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç’ın da aralarında bulunduğu genel merkez çalışanları, Türkiye genelindeki Kahve Dünyası mağazalarında tüm gün görev yaptı. Kahve Dünyası yılda iki kez gerçekleştirdiği bu etkinlikle, saha ekibiyle genel merkez çalışanlarını bir araya getirerek hem sinerji yaratmayı ve iletişimi güçlendirmeyi hem de misafirleriyle daha yakından temas kurmayı amaçlıyor.


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.