Tarih: 01.01.0001 00:00

100 Bin Mahkûma Tiyatroyla Ulaştı

“Film Gibi” programında, yürüttüğü sosyal sorumluluk işleriyle de tanınan oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle bir araya geldi.

100 Bin Mahkûma Tiyatroyla Ulaştı

100 Bin Mahkûma Tiyatroyla Ulaştı

“Film Gibi” programında, yürüttüğü sosyal sorumluluk işleriyle de tanınan oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle bir araya geldi. 1981yılından beri 'kader mahkûmları'nı tiyatroyla buluşturan Tanülkü, cezaevinden bakımını üstlendiği çocukların iyi işler yaptığını, torunları olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ve her ay Türk Sineması’na emek vermiş bir ismin konuk olacağı “Film Gibi” programının ilk konuğu oyuncu Turgay Tanülkü oldu. Moderatörlüğünü Şeref Yumurtacı’nın yaptığı etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Tanülkü, sanat hayatını ve cezaevlerine tiyatroyu götürdüğü 'Son Kuşlar' projesini anlattı.

CEZAEVİNDEN ÇOCUK BAKIMI ÜSTLENDİ

Oyuncu Turgay Tanülkü, 1981'den bu yana cezaevlerinde tiyatro oynadığını ve bugüne kadar 57 cezaevinde yaklaşık 100 bin mahkûma ulaştığını belirtti. İlk kez 1981'de cezaevlerinde tiyatro yapmaya başladığı bilgisini veren Tanülkü, 'kader mahkûmları' olarak tarif ettiği insanlarla ilgilenebilmek için böyle bir yolu tercih ettiğine dikkati çekti. Aynı yıl Ulucanlar Cezaevi'nden ilk kez bir çocuğun bakımını üstlendiğine söyleyen oyuncu, 'İlk aldığım çocuğum şimdi 45 yaşında. Oğullarım, kızlarım, torunlarım var. Dostlarım var, onlar çocuklara bakıyor. Küçük olanlar Uşak'ta köyde yaşıyor. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Uşak'ta okuyorlar ama üniversiteyi İstanbul, Ankara, İzmir'de kazanmak zorundalar. 17 tanesi şimdi üniversite okuyor. Mezun olanlar var. Hepsi toplandığında 101 kişi oluyor. 2'si savcı, biri avukat oldu.' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN BAKIMLARINI NASIL KARŞILADI?

Turgay Tanülkü, çocukların bakımını nasıl karşıladığı yönündeki soruyu, 'Zengin değiliz zaten. Bir çay ocağımız var, eşimle yaptık. Diziden, tiyatrodan gelenler çocuklarıma yetiyor. Birinin elbisesini diğeri tamir edip giyecek kadar samimi. Savcı olan oğluma ortaokulda aldığım telefonla üniversiteyi bitirdi. Çünkü gelirimiz belli ama şükür, kimseye minnetimiz yok. Yaradan'dan başka kimseye de minnetiniz olmamalı zaten. Kiramızı ödedikten sonra bizden iyisi yok.' şeklinde cevapladı.

CEZAEVİNİ BİLMEDEN FİLM YAPMAK İMKÂNSIZ

Son yıllarda yapılan hapishane konulu film ve diziler hakkında konuşan Turgay Tanülkü, sevenleri ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. Cezaevlerinin görünenden farklı olduğunu ifade eden Turgay Tanülkü, “Oyunculuk farklı bir şey. Bir de bu gibi konuları incelemek lazım. Sokağı bilmeyenin sokakta oynaması veya yönetmesi biraz zor. Cezaevleri düşünüldüğü gibi değil. Yaşanmadan, orayı bilmeden cezaevi ile ilgili film yapmak imkânsız.” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDE HİÇ ZİYARETÇİM YOKTU

Tanülkü, konservatuvarda okurken tutuklandığını, gardiyanlar eşliğinde okula gidip geldiğini ve cezaevinde hiç ziyaretçisi olmadığını dile getirdi. Son olarak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde rol alan Turgay Tanülkü, söyleşinin ardından, izleyicilerle fotoğraf çektirdi.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmayacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.