14.03.2020 16:08:46 160 0

“Ne Yersen Ye Gam Yeme” Dedi

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start Tv ve Start Türk’te yayınlanan Nezir Karayün ile Hürbakış’ın konuğu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Vehbi Altunçul oldu.

“Ne Yersen Ye Gam Yeme” Dedi

“Ne Yersen Ye Gam Yeme” Dedi

Doç. Dr. Altunçul: Mart kapıdan baktırdı, cam pencere açtırdı

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start Tv ve Start Türk’te yayınlanan Nezir Karayün ile Hürbakış’ın konuğu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Vehbi Altunçul oldu.

Son zamanlarda birçok dünya ülkelerinde yaygınlaşan ve ölümlere sebep olan coronavirüsü nedir ve bu virüsten nasıl korunabiliriz başlıkları altında sağlığa dair soruları Doç. Dr. Vehbi Altunçul’a yönelttik. İlkbahar girişinde vücut direncinin düşürmemek için Doç. Dr.Altunçul, “ Bahar mevsimi yaklaştı artık ve cemreler düşmeye başladı. Eskiden Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırırdı fakat şimdi ise Mart kapıdan baktırdı, cam pencere açtırdı diyorum. Havanın ısınmasıyla beraber tezgâhlardaki sebzeler ve meyveler değişiyor. Tabii ki bütün mesele, bu mevsim dönümünde insanlarımız ve bizler çok dikkat etmeliyiz.”

Sebze ve Meyve Tüketmeliyiz

Bu dönemlerde vücudumuz adaptasyon sağlayabilmek için bazı gayretler sarf edecektir. Soğuktan sıcağa giriş yapılan bu süreçte hasta olmamaya dikkat etmeliyiz. Hasta olmamak içinde vücut direncimizin korunması lazım ve bunu yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Bunun için bu mevsimlerde sebze ve meyve yiyerek korunabiliriz.

Hijyen Bu Konuda İlk Sıralarda

Corona virüsünden korunma yöntemlerine dair Doç. Dr. Altunçul, “Bağışıklık sistemi güçlü olursa, dışarıdan gelebilecek bize bulaşma riski olan herhangi bir virüs olmaz. Yaygın bir virüs olan ve şuan Çin’de binlerce insanın kaybedildiği kötü bir virüstür. Bizimde buna karşı duyarlı ve tedbirli olmamız gerekiyor. Havaların ısınmasıyla bu virüsler biraz daha yayılmayı azaltıyor. Zamanla yani bir iki aya kadar, yavaş yavaş ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bu konuda el hijyeni çok önemli ve çok zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmeyelim. Virüs el ile bulaşıyor ve hapşırırken kolumuza doğru hapşırmalıyız. Bu virüs öyle bir virüs ki katı ve sert metallerde genellikle iki saat canlılığını sürdürüyor.

Bir Atkı Elli Maskeye Bedel

Maske konusunda geçen günlerde bir hocamızla birlikteydik. Onun deyimiyle bir atkı 50 tane maskeye bedeldir maske yerine atkıyla da korunabiliriz. Ancak eve geldiğimizde atkıyı da yıkamamız gerekiyor. Yani atkının çok yararlı olduğu bir görüş bulunmaktadır. Bu hijyen içinde yine aynı şekilde bağışıklılık sistemimiz için mevsimsel beslenmemiz gerekiyor. Tüm nimetlerimiz şifadır.

Zararlı Alışkanlıklardan Kurtulmalıyız

Ben hep diyorum ki, eğer bir insanın sıkıntısı var ise ne yerse yesin emin olun ki vücuduna etki yapmaz ama mutluysa yediği en ufak bir şey bile vücuduna yarar sağlar ve vücut direncini yükseltir. Mutluluğun ve huzurun yolu da sevdiğin işi veya hobiyi yapmaktan geçer. Her zaman pozitif düşünmek lazım beslenmek, istirahat edip, dinlenme ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak, spor ve egzersizlerin yanı sıra, en önemlisi de zararlı insanlardan da uzak durmaktır. Yaptığımız işin streslisini yaparsak hayattan zevk alamayız bu nedenle stresi yönetmekte bizim elimizde.

Altunçullar Daldan Dala Diyoruz

Yakın zamanda çıkacak olan Bilimsel Altunçul Mutfağı kitabından bahseden Doç. Dr. Altunçul, “Eşim Hava Altunçul ile birlikte yeni bir program yapıyoruz. Altunçullar daldan dala deyip sürpriz bir kanalda çıkacak olan kitabımızın yemeklerinin teorik olan kısmını, pratik uygulamalara çevireceğiz. Sohbetler ve müzikler eşliğinde güzel bir program olacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.